Partnereink hírei | Balaton, ahogy tetszik
     
óvoda hírek

•  

Mérgező növények »

        Játéktár híreink

•  

Gyerek karóra - gyereknapi ajándékötlet »

•  

Új, gyorsasági társasjáték a Djecotól! »

•  

Szerepjáték Gyereknapra : indiánsátor! »

óvoda hírek

óvoda hírek

Pünkösdi szokások, játékok »
Rovat: Ünnepeink az évkörben
2018-05-17

Pünkösdi szokások »
Rovat: Ünnepeink az évkörben
2018-05-15

Pünkösdi királynéjárás »
Rovat: Ünnepeink az évkörben
2018-05-14

Madaras gyermekrajzok »
Rovat: Gyermekrajz
2018-05-07

Mérgező növények »
Rovat: Környezeti nevelés
2018-05-07

Anyák napja »
Rovat: Óvodalánc óvodák írásai
2018-05-05

Anyák napja az óvodánkban »
Rovat: Óvodalánc óvodák írásai
2018-05-04

Látogatás a nyugdíjasházban »
Rovat: Óvodalánc óvodák írásai
2018-05-04

Boldog Anyák napját! »
Rovat: Május - Pünkösd hava
2018-05-03

Anyák napi készülődés a Süni csoportban »
Rovat: Óvodalánc óvodák írásai
2018-05-03

Úton, az ovi felé - Dórival, a dolmányos varjúval »
Rovat: Környezeti nevelés
2018-03-03

Téli óvodai játékok
Évkörhöz illeszkedő óvodai játékok - 4. rész »

Rovat: A téli ünnepkör hagyományai
2018-02-21

Húsvéti előkészületek a nagyböjti időben - a Feltámadás elbeszélése »
Rovat: Óvodalánc óvodák írásai
2018-02-20

Palántázó palánták »
Rovat: Környezeti nevelés
2018-02-19

Torkos csütörtök »
Rovat: Farsangi hagyományaink
2018-02-12

 
óvoda hírek

Környezeti nevelés »

Enneagram »

Május - Pünkösd hava »

 Balaton, ahogy tetszik

Nekünk a Balaton a Riviéra – hangzik el gyakran a közismert sláger, és valljuk be, egy igazi balatoni nyaralás nagy élmény. Van benne víz, napfény és strandolás, lehet benne természet, kultúra és gasztronómia is. Csak jól kell helyszínt választani. Balatonfüredet például, amely minden várakozásunkat felülmúlja színes programkínálatával és legendás szépségével.

Balatonfüred már régóta több egy balatoni nyaralóhelynél. A magyar tenger ékköve, a balatoni kultúra fellegvára, a magyar vitorlás sport bölcsője, „Európa legvirágosabb városa”, többszörös Hild-díjas település, különleges klímájának köszönhetően az egyik legkedveltebb belföldi úti cél, lankás dombok által körülölelt 14 000 lakosú kisváros. Füred lakóinak és vendégeinek életformáját, magatartását mindenkor alapvetően meghatározta a történeti hagyomány. Idegenforgalma századokra nyúlik vissza és miután a füredi savanyúvizet gyógyvízzé illetve gyógyforrássá nyilvánították 1971-ben gyógyüdülőváros lett, 1987-től a Szőlő és a Bor Nemzetközi városa. Ismertségét elsősorban mediterrán jellegű klímájának és szénsavas forrásainak köszönheti. A város hihetetlenül gazdag történeti emlékhelyekben. A város az 1800-as években, a reformkorban indult fejlődésnek. Kedvelt találkozóhelye lett a haladó szellemű politikusoknak, művészeknek, történelmi, kulturális szerepe ekkor volt a legkiemelkedőbb. E korból számos műemlékkel, jelentős épülettel, hagyománnyal rendelkezik a város: 1825-ben itt rendezték meg az első Anna-bált.

 

Miért is szeretjük ennyire Balatonfüredet? Változatos természeti értékek, kulturális emlékek mellett gazdag programkínálat, zamatos borok és helyi ételspecialitások várják az ide látogatókat, a kerékpározás szerelmeseinek vonzó lehetőség a Balatont körülölelő kerékpárút. A környékbeli kalandparkokat és bob pályát az adrenalin kedvelőknek, a nyugalmat keresőknek pedig a Koloska-völgy nordic walking vagy bakancsos kiránduló útvonalait ajánljuk.

Rendezvényekben sincs hiány a Balaton parti városban. A nyári hónapokban Balatoni Hal- és Borünnep, Anna-bál, Kékszalag, Borhetek, gitárfesztivál váltják egymást, sőt a FINA és a FINA Masters vizes világbajnokság futamainak is szurkolhatnak a sportrajongók.

 LEGENDÁS FÜREDI SZÁLLODÁK

Balatonfüred nem csak programkínálatával vonzza a nyaralókat, de híres szállodáival is beírta magát az elmúlt évtizedek történelmébe.

A Hotel Marina 1969-ben épült a balatoni szállodaprogram láncszemeként. A 13 emeletes toronyépületben 129 standard egy- és kétágyas szoba, 148 superior szoba, 24 superior apartman várja a vendégeket.

A Lido-szárny apartmanjai három szinten helyezkednek el. 31 négyágyas, 3 háromágyas, 12 egyágyas és 2 mozgássérültek számára kialakított. Az apartmanok mediterrán hangulatúak, minden lakrészhez erkély is tartozik. A toronyépület és a Lido-szárny összes lakrésze adja a Hotel Marina összes szobaszámát, ami 349 db.


A szálloda a nyitás idején luxus hotelnek számított, a korra jellemző mennyiségi szemléletű építészeti jegyeivel együtt. A kor politikai szelleme nagyban meghatározta a vendégkör összetételét. Magyarország, bár a vasfüggöny mögött helyezkedett el, mégis kinyitotta kapuit a Nyugat felé. A Marinát az 1970-es években hosszú időn keresztül túlnyomó többségében német ajkú vendégek látogatták.  Ehhez hozzájárult a két német állam megosztottsága, akiknek a Balaton-parti szálloda is ideális találkozóhelyül szolgált. A szálloda szolgáltatásai vonzóak és attraktívak voltak az igényes vendégkör számára. A Marina bárjában működött az ország egyik legismertebb, legnépszerűbb éjszakai bárja, mely a kor legnevesebb hazai művészeit vonultatta fel. Olyan hírességek fordultak meg a színpadán, mint Máté Péter, Szécsi Pál, Medveczky Ilona, Szulák Andrea és Zorán, aki így emlékszik vissza a régi szép időkre: „A ’70-es években sok időt töltöttem a Marinában. Máté Péter barátommal többször megfordultunk a bárjában, nem volt ritka, hogy egyfajta örömzenélés alakult ki. Emlékezetes hangulatú esték voltak. Nekem ez Füred.” 1970-ben az országban először – bár rövid életűen – itt mutattak be élőben sztriptízt. A rendszerváltást követően az új gazdasági környezetben szükségessé vált a szálloda működési formájának megváltoztatása, majd a keresleti igényekre reagálva 2006-tól bevezetésre került a vendégek körében nagyon kedvelt szolgáltatásforma, az all inclusive. 

Vendégeink az ALL INCLUSIVE kínálat keretében a reggeli órákban gazdag büféreggeliből, délután 17:00 óráig nemzetközi ételek, édességek és snackek széles választékából, míg az esti órákban bőséges büfévacsorából csemegézhetnek. A gazdag ételválaszték mellett természetesen az italkínálat sem maradhat el; a vendégek reggel 7:00 órától egészen éjfélig üdítőkkel, kávéval, teával, míg 11:00 órától éjfélig folyó borokkal, vagy éppen frissen csapolt sörrel olthatják szomjukat.

A gyerekek kitüntetett figyelmet élveznek szállodánkban, reggeltől estig vidám animációs programokon élvezhetik a nyaralást.

A Hotel Annabella a Balaton partján, a híres Tagore sétány közvetlen közelében helyezkedik el. Az aktív pihenést szolgálja a nyitott és fedett úszómedence, saját balatoni strand vízieszköz-kölcsönzővel, a közelben tenisz, squash, golf és lovaglási lehetőség.

„Láttam Annabellát – Háltam Európában” - ezzel a címmel jelent meg az első újságcikk a Hotel Annabelláról 1968 áprilisában. Ebben az évben fogadta első vendégeit a balatoni szállodafejlesztési program keretében elsőként épült szálloda. Ahogy a cím is utal rá, kívülről bárki megtekinthette, de vendégkörét a fizetőképes, igényes, javarészt nyugat-német vendégek alkották.  Az impozáns épület a modern építészet örök darabja. Tervezéséért Pázmándi Margit építész Ybl-díjat kapott, ezzel ő az egyetlen kétszeres Ybl-díjas építésznő. A kék és fehér színekben pompázó homlokzatú szálloda Balatonfüred egyik legszebb pontján, a Balaton-parton fekszik, a híres Tagore sétány közvetlen közelében, gyönyörű rálátással a Tihanyi-félszigetre. 

A szálloda 384 teraszos szobával és 5 apartmannal várja vendégeit.

MESÉS FEJLESZTÉSEK A SZEZONRA

A Danubius balatonfüredi gyerekbarát szállodái látványos fejlesztésekkel készültek a nyári szezonra. A Hotel Marina toronyépületének  legfelső szintjein megszépültek a folyosók és a szobák. A standard szobák a renoválás után superior kategóriájú minősítést kaptak, az alsóbb emeletek superior szobáiban pedig megújult fürdőszobákat vehetnek birtokba a vendégek.  Minden superior apartman komplett felújításra került, és a szálloda összes szobájában immár síkképernyős televíziókészülékekre cserélődtek le a régi tévék. Ingyenes WIFI áll rendelkezésre az egész házban, megszépült a Kelén terem és Xbox-szoba gyarapítja az igénybe vehető szolgáltatások körét.

A vendégek komfortérzetét javító szolgáltatások mellett a családok örömére és szórakoztatására különleges mesevilág kelt életre a Marinában. A második sárkányos mesekönyv, Felhőhegyi Balázs: Sárkánykalandok II – Balatonfüred lovagjai című története interaktív részletekkel elevenedik meg a közösségi terekben. A recepción, a játszószobában, az emeleti folyosókon és a kertben Zsibongócia, Rejtekfölde és Ármányföld titokzatos világa veszi körbe a gyerekeket, akik nyaralásuk alatt átélhetik a fantáziadús mese főhőseinek kalandjait. Ugrálhatnak Bolyhoskán, bekukucskálhatnak az Ó-fába, szép szavakkal hizlalhatják az Örömbödönt, felmászhatnak a Lomb-házba, beleülhetnek a széltölcsérbe, fagyizhatnak Fintorka fagyizójában, megleshetik a vakondlyukat és egy térkép segítségével sárkánykeresésre is indulhatnak.

A Hotel Annabella kis vendégei sem maradnak sárkánykalandok nélkül, hiszen a most megújult multifunkcionális különterem és a kerti játszótér minden kihívásnak megfelel. Itt készülnek majd a koboldlándzsák és -pajzsok, sőt, itt készülhetnek fel a legbátrabbak a Nagy Aranyhal Tusára. A nyitás előtti műszaki felújítások eredményeképpen az Annabellában is ingyenes wifi áll a vendégek rendelkezésére az egész házban, légkondicionáló és kávé-tea bekészítés került minden superior szobába.

A Hotel Annabella és a Hotel Marina neve ismerősen cseng szinte minden generációnak. Lehet, hogy már a nagyszüleink is itt nyaraltak, de a legújabb fejlesztéseket követően mi is szívesen pihenünk itt gyerekeinkkel. Annál is inkább, mert akár 100 % gyerekkedvezményt vagy akár 25 % előfoglalási kedvezményt is igénybe vehetünk nyaralásunkra.

Ajánlatok és részletes információk: www.danubiushotels.hu

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2017-06-06


Többgenerációs balatonfüredi nyaralás?
Az ország legnagyobb hotelei, melyek sosem mennek ki a divatból! »  'Partnereink hírei' rovat további cikkei:

Tetszett a cikk? Ajánld ismerőseidnek!
Megosztás

Szeretnél első kézből értesülni heti vezércikkünkről, legfrissebb híreinkről?
LurkóVilág hírlevél feliratkozás »

Csatlakozz: Facebook/LurkoVilag »

Az óvodás gyermek »

Környezeti nevelés »

Sport óvodáskorban »

Enneagram »

Érzelmi nevelés »

Tanulás - csak játékosan! »

Gyermekrajz »

Színterápia »

Kulturális nevelés »

Gyermekpszichológia »

Logopédia, beszédfejlődés »

Fejlesztőpedagógia »

Gyermeknevelés »

Zenei nevelés »

Jobbkezes vagy balkezes? »

Viselkedések, temperamentumok »

Asztrológia »

Családi történetek »


Óvodában, közösségben »

Óvodás leszek! Óvodakezdéshez tanácsok »

Panka óvodába megy! (szülői blog) »

Óvodai jelentkezés, beiratkozás »

Óvodai kirándulások »

Iskolakezdés - Leggyakoribb kérdések »

Óvodai nevelés »

Óvodai élet »

Óvodai versek - ünnepekre, témákra »


Szerves műveltség »

Szerzők, könyvek, szellemi nagyjaink »

Magyar ház »

Aranyalma Páros »

Viselet, öltözködés »

Ünnepeink az évkörben »

Baranta »

Népi játékok »

Jeles napok »


Egészséges óvodáskor »

Felső légúti betegségek »

Lúdtalp, bokasüllyedés, egészséges gyermekláb »

Adj neki sok gyümölcsöt, zöldséget! »

Hőségriadó! »

Homeopátia »

Gyermekgyógyászat »

Diázni jó! »

Táplálékérzékenység, allergia »

Egészségmegőrzés télen »

Gyermek fogápolás »

Táplálkozás: egészségesen! »

Sóterápia »

Bach-virágterápia »

Milyen a jó gyerekcipő? »

Természetgyógyászat »


Kreatív sarok »

Gyerekzsúrok »

Találós kérdések »

Pipalisták »

Visegrádi Palotában gyerekkel »

Játékok - amikre nyáron van igazán idő! »

Vidám tél! »

Lakásdíszek - Kreatív húsvét 2. »

Kreatív Tavasz »

Húsvéti tojások - Kreatív húsvét 1. »

Kreatív sarok - újrahasznosítás! »

Barkácsolós játékok »

Kreatív nyár »

Kreatív Arcfestés - állatminták »

Kreatív Iskolakezdés »

Farsangi jelmezek »

Rajzolgatós játékok »

Mozgolódós játékok »

Alkossunk ősszel is! »


Aktuális témáink

Környezeti nevelés »

Enneagram »

Május - Pünkösd hava »


ÓVODALÁNC óvodák írásai

Óvodalánc hírek »

Zenei nevelés óvodáinkban »

Egészséges életmódra nevelés »

Márton nap az óvodákban »

Ősz az óvodákban »

Adventi készülődés óvodáinkban »

Környezeti nevelés az óvodákban »

Mikulás várás óvodáinkban »

Víz világnapja az óvodákban »

Anyák Napja szép ünnepére... »

Farsang az óvodáinkban »

Madarak és fák napja »

Óvodák születésnapja és óvodások születésnapja »

Óvodalánc ovik: szülők az óvodákról :) »

Mesterségek az óvodáinkban »

Hagyományőrzés az óvodában »

Sport az óvodáinkban »

Húsvétra készülődés óvodáinkban »

Mese az óvodáinkban »

Játék óvodainkban »

Művészeti nevelés óvodáinkban »

Dajkának, dadusnak lenni jó! »

Nemzeti ünnepeink »

Állatok világnapja az óvodákban »

Óvodai ballagás, évzárók »

Szüret és vásár az óvodában »

Közösségépítés az óvodák irányításával »

További írások »

Óvoda bemutatkozók »

Óvodalánc óvodák írásai »

Óvodalánc óvodák gyermekrajzai »