Farsangi ételek | Gyors fánk (sütőben készítve)
     
óvoda hírek

        Játéktár híreink

•  

Újdonságok tavaszra ! »

•  

Növénytani labor, "kis kertészeknek" ! »

•  

Karctechnika kreatív készlet! »

óvoda hírek

óvoda hírek

Gyermekkori nagy filmjeink színészei sorozat: Dajka Margit »
Rovat: Szerzők, könyvek, szellemi nagyjaink
2017-02-18

Gyermekkori nagy filmjeink színészei sorozat: Bodrogi Gyula »
Rovat: Szerzők, könyvek, szellemi nagyjaink
2017-02-17

Nagy László »
Rovat: Szerzők, könyvek, szellemi nagyjaink
2017-02-16

Attila nagykirályunk »
Rovat: Szerzők, könyvek, szellemi nagyjaink
2017-02-16

Pilinszky János »
Rovat: Szerzők, könyvek, szellemi nagyjaink
2017-02-15

Domokos Mátyás: Weöres Sándor portré »
Rovat: Szerzők, könyvek, szellemi nagyjaink
2017-02-14

Miért nem került Bakócz Tamás a pápai székbe? »
Rovat: Szerzők, könyvek, szellemi nagyjaink
2017-02-14

Táltosok régen és most »
Rovat: Szerzők, könyvek, szellemi nagyjaink
2017-02-14

Gyermekkori nagy filmjeink színészei sorozat: Domján Edit »
Rovat: Szerzők, könyvek, szellemi nagyjaink
2017-02-14

Újévi köszöntők, mondókák »
Rovat: Óvodai versek - ünnepekre, témákra
2016-12-30

Ünnepnapok, munkaszüneti napok 2017-ben »
Rovat: Ünnepnapok, munkaszüneti napok
2016-12-28

A Karácsony és a stressz »
Rovat: Ünnepi készülődés, idejében!
2016-12-19

Az elmaradhatatlan beigli.... »
Rovat: Karácsonyi receptek
2016-12-18

A világ legpuhább mézeskalácsának receptje »
Rovat: Karácsonyi receptek
2016-12-14

Karácsonyi illatvarázs »
Rovat: Ünnepi készülődés, idejében!
2016-12-12

 
óvoda hírek

Február - Böjtelő hava »

Farsangi jelmezek »

Farsangi ételek »

 

Recepttárunk »

Farsangi ételek

Kapcsolódó összeállítás: Farsang
      Lengyel Katalin összes írása (78)



Lengyel Katalin, alapító szerkesztő

Gyors fánk (sütőben készítve)

Sütőben készítve!

50 dkg lisztet elkeverünk egy csipetnyi sóval, majd 15 dkg vajat elmorzsolunk benne (azért, hogy vaj a ne olvadjon el, sajtreszelővel a lisztbe reszelhetjük.) Hozzáadjuk az 5 dkg porcukrot, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt, valamint 1,5 dl tejet, 4 tojás sárgáját, valamint egy csomag vaníliáscukrot.

A jól összedolgozott tésztét lisztezett deszkára borítjuk, és 2 cm vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, közepüket ujjunkkal benyomjuk, majd konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelesztjük.

A sütőt 190 fokra (légkevesős sütőt 170 fokra) melegítjük. A megkelt fánkokat tojássárgájával megkenjük, és a közepükbe sárgabaracklekvárt teszünk. Kivajazott tepsire rakva aranysárgára sütjük.

Tálaláskor porcukorral meghintjük.

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2011-01-07




'Farsangi ételek' rovat további cikkei:
Csöröge fánk
Gyors fánk (sütőben készítve)
Fánk olajban sütve
Fánk olajban - másként

Tetszett a cikk? Ajánld ismerőseidnek!
Megosztás

Szeretnél első kézből értesülni heti vezércikkünkről, legfrissebb híreinkről?
LurkóVilág hírlevél feliratkozás »

Csatlakozz: Facebook/LurkoVilag »





Az óvodás gyermek »

Környezeti nevelés »

Sport óvodáskorban »

Enneagram »

Érzelmi nevelés »

Tanulás - csak játékosan! »

Gyermekrajz »

Színterápia »

Kulturális nevelés »

Gyermekpszichológia »

Logopédia, beszédfejlődés »

Fejlesztőpedagógia »

Gyermeknevelés »

Zenei nevelés »

Jobbkezes vagy balkezes? »

Viselkedések, temperamentumok »

Asztrológia »

Családi történetek »


Óvodában, közösségben »

Óvodás leszek! Óvodakezdéshez tanácsok »

Panka óvodába megy! (szülői blog) »

Óvodai jelentkezés, beiratkozás »

Óvodai kirándulások »

Iskolakezdés - Leggyakoribb kérdések »

Óvodai nevelés »

Iskolaérettség »

Óvodai élet »

Óvodai versek - ünnepekre, témákra »


Szerves műveltség »

Szerzők, könyvek, szellemi nagyjaink »

Magyar ház »

Aranyalma Páros »

Viselet, öltözködés »

Ünnepeink az évkörben »

Baranta »

Népi játékok »

Jeles napok »


Egészséges óvodáskor »

Felső légúti betegségek »

Lúdtalp, bokasüllyedés, egészséges gyermekláb »

Adj neki sok gyümölcsöt, zöldséget! »

Hőségriadó! »

Homeopátia »

Gyermekgyógyászat »

Diázni jó! »

Táplálékérzékenység, allergia »

Egészségmegőrzés télen »

Gyermek fogápolás »

Táplálkozás: egészségesen! »

Sóterápia »

Bach-virágterápia »

Milyen a jó gyerekcipő? »

Természetgyógyászat »


Kreatív sarok »

Gyerekzsúrok »

Találós kérdések »

Pipalisták »

Visegrádi Palotában gyerekkel »

Kreatív Tavasz »

Játékok - amikre nyáron van igazán idő! »

Vidám tél! »

Szent György hava: a sárkányos hónap! »

Lakásdíszek - Kreatív húsvét 2. »

Húsvéti tojások - Kreatív húsvét 1. »

Kreatív sarok - újrahasznosítás! »

Barkácsolós játékok »

Kreatív nyár »

Kreatív Arcfestés - állatminták »

Kreatív Iskolakezdés »

Farsangi jelmezek »

Rajzolgatós játékok »

Mozgolódós játékok »

Alkossunk ősszel is! »


Aktuális témáink

Február - Böjtelő hava »

Farsangi jelmezek »

Farsangi ételek »


ÓVODALÁNC óvodák írásai

Óvodalánc hírek »

Mesterségek az óvodáinkban »

Zenei nevelés óvodáinkban »

Egészséges életmódra nevelés »

Márton nap az óvodákban »

Ősz az óvodákban »

Adventi készülődés óvodáinkban »

Környezeti nevelés az óvodákban »

Mikulás várás óvodáinkban »

Víz világnapja az óvodákban »

Óvodák születésnapja és óvodások születésnapja »

Anyák Napja szép ünnepére... »

Hagyományőrzés az óvodában »

Sport az óvodáinkban »

Húsvétra készülődés óvodáinkban »

Mese az óvodáinkban »

Játék óvodainkban »

Művészeti nevelés óvodáinkban »

Dajkának, dadusnak lenni jó! »

Nemzeti ünnepeink »

Állatok világnapja az óvodákban »

Farsang az óvodáinkban »

Óvodai ballagás, évzárók »

Szüret és vásár az óvodában »

Közösségépítés az óvodák irányításával »

Madarak és fák napja »

További írások »

Óvoda bemutatkozók »

Óvodalánc óvodák írásai »

Óvodalánc óvodák: szülői írások »

Óvodalánc óvodák gyermekrajzai »