Asztrológia | A Víz jegyű gyermek
     
óvoda hírek

        Játéktár híreink

•  

Ovis Ballagásra ergonómikus iskolatáskát ajándékozz! »

•  

Djeco Újdonság! »

•  

DIY Csináld magad Djeco készletek »

óvoda hírek

óvoda hírek

Versek sárkányokról »
Rovat: Szent György hava: a sárkányos hónap!
2019-04-04

Milyen halat adjunk és milyent ne a gyereknek? »
Rovat: Táplálkozás: egészségesen!
2018-12-07

Szüreti mulatság az óvodában »
Rovat: Szüret és vásár az óvodában
2018-10-08

Hagyományápolás, szüreti felvonulás »
Rovat: Óvodalánc óvodák írásai
2018-10-04

Szüreti vígasság a Lurkó Kuckó Óvoda szervezésében »
Rovat: Óvodalánc óvodák írásai
2018-10-03

Siklósi ovisok szürete »
Rovat: Szüret és vásár az óvodában
2018-10-01

Varázsjátékok, a Szocioemocionális Pedagógiai Terápia (SZPT) játékai az óvodai és az iskolai mindennapokban »
Rovat: Gyermekpszichológia
2018-09-26

Vidám évnyitó hét az óvodában »
Rovat: Óvodalánc óvodák írásai
2018-09-01

Óvodakezdés - praktikus tanácsok 2. »
Rovat: Óvodás leszek! Óvodakezdéshez tanácsok
2018-08-22

Milyen lesz a 2018/19-es iskolai év? »
Rovat: Iskolakezdés - Leggyakoribb kérdések
2018-08-13

Nyári élet az óvodában »
Rovat: Óvodalánc óvodák írásai
2018-07-05

Nyári népmeséink-Az évkörhöz illeszkedő népmesék 2.rész »
Rovat: Nyár óvodás korú gyermekkel
2018-07-02

A Sárkánykalandok Hévízen folytatódnak »
Rovat: Partnereink hírei
2018-07-01

Fessünk jéggel! »
Rovat: Játékok - amikre nyáron van igazán idő!
2018-06-30

Játékos tanulás - a nyári szünetre »
Rovat: Fejlesztőpedagógia
2018-06-11

 
óvoda hírek

Iskolás leszek! »

Iskolakezdés - Leggyakoribb kérdések »

 
      Udvardy Gabriella összes írása (5)Udvardy Gabriella, asztrológus

A Víz jegyű gyermek

A Víz energiájú gyermekek közé tartoznak a Rák, a Skorpió és a Halak jegyében születettek. Közös jellemzőjük, hogy mindent érzelmi oldalról közelítenek meg, nagyon jó megérzéseik vannak, állandó biztonságra és stabilitásra vágynak.

A Víz jegyűek számára fontosak az érzelmek és a megérzések. Az ezekben a jegyekben született gyermekek időnként kiszámíthatatlanok: hol bűbáj kedvesek, hol pedig veszekedős boszorkák. Nagyon jó megérzéseik vannak és nekik talán jobb is, ha a világot az ösztöneiken keresztül közelítik meg. Nem erősségük a dolgok a logikai megközelítése. Számukra elképzelhetetlen az olyan tevékenység, amely monoton és érzelemmentes. Nagyon jól ráhangolódnak mások problémáira, szívesen meghallgatják mások bajait. Az iskolában biztos ők a lelki „szemetesládák”, az viszont nagyon érdekes, hogy ők kinek öntik ki lelki nyavalyáikat. Az ismeretlen dolgokról szerzett tapasztalataikat ők az érzelmeiken keresztül nézik. Legfontosabb számukra a biztonság és a stabilitás. Nehezen válnak meg a megszokott dolgaiktól,  nekik van például a csecsemőkorukból kedvenc mackójuk, takarójuk, amit mindig, minden alvásnál maguknál kell tartani. Őket viseli meg a legjobban az iskolaváltás, vagy ha a kedvenc tanáruk elmegy az iskolából. Nagyon jól mesélnek el történéseket, de nem lehet tudni, hogy mi az, ami valóban megtörtént és mi az, amit kitalált, kiszínezett. Rendkívül érzékenyek és nehezen bocsátanak meg, sőt, igazából mindig emlékeznek rá, ha megbántották őket. Muzikálisak, szinte állandóan dúdolhatnak egy fejükben létező dallamot. A Víz jegyűeket öleléssel, simogatással lehet igazán megnyugtatni, problémáikat sosem szabad lekezelni.

Csengersima: rák

Rák (június 21. – július 22.) 

A Rák szülötte általában túlérzékeny és sértődékeny. Hajlamos mindent magára venni és támadásként megélni, áldozatnak tekinteni magát. Nagyon jól érzékeli a környezetében lévő emberek hangulatát, ha például belép egy helyiségbe, pár pillanat alatt megérzi, hogy az ott tartózkodók előtte veszekedtek, vitatkoztak. Fontos számára az önkifejezés, ezért mindig legyen a közelében színes ceruza és papír. Figyelemre méltó, hogy a kis Rák megérzései nem mindig fedik a valóságot, egy pillanatképből képes egész regényt varázsolni a kis agyában. Fantasztikus fantáziája van, így remek fogalmazásokat írhat és rajzolhat. Szüleinek egyik kiemelt feladata, hogy a fantázia túltengését óvatosan lehozzák a földre. Az anya különösen fontos a kis Ráknak, sőt, ő maga is anyáskodhat társaival, hiszen a gondoskodás nagyon lényeges számára. Nem igazán tud egyedül játszani, ehhez mindig szüksége van társakra vagy a családtagjaira. Kissé kiszámíthatatlan, de nem árt szemmel tartani ilyenkor a holdállást is, hiszen a hold erre a jegyre van a legnagyobb hatással. Óvni kell attól, hogy mindig mások problémájával azonosuljon és átvegye azokat, amely igazából arra jó, hogy a saját problémájával ne kelljen foglalkoznia.

Csengersima: skorpió

Skorpió (október 21. – november 22.)

Az igazán rapszodikus természettel megáldott végletek embere, akinek mindent meg kell élnie. A végsőkig elmegy, sőt, még azon túl is. Nehéz őt kordában tartani, mert minden érdekli, ami tilos. Ő az, akinek muszáj a saját kárán megtanulnia a dolgokat, nem fogadja el mások tapasztalatait. Hihetetlen jól ráérez más emberek problémáira, viszont ha éppen rossz passzban van, vissza is él vele - mindig tudja, hová szúrjon, hol fáj a legjobban. A Rákokhoz hasonlóan nem felejt el semmilyen sérelmet, ebben kiváló emlékezőtehetsége is támogatja. Kitűnő emberismerete révén mintha belelátna az emberekbe. Minden olyan dolog érdekli, ami a felszín mögött látható. Kutató természet, előle lehetetlen elrejteni a karácsonyi ajándékokat. Mindig az érdekli, ami veszélyes és „tilos”, ez kelti fel az érdeklődését, igazi kis nyomozó. Ő az a gyermek, aki szétszedi a játékait, mert tudni akarja, mi van belül és mitől mozog. A kis Skorpió intenzív érzelmeket él át, neki mindig „különleges és egyedi” barátság, szeretet kell. Jellemzően féltékeny lehet a testvérére, mert nem egyedül őt szeretik a szülei. Nem tűri a konkurenciát, emiatt a közösségekben is magányossá válhat. Amíg csak ráfigyelnek, jól érzi magát, de ha más is odakerül, látványosan megváltozik: már nem az a kedves, érdeklődő gyermek, hanem egy kis fúria, és emiatt a csoporttársai is elfordulhatnak tőle. Meg kell tanítani arra, hogy meddig elfogadható a birtoklási vágya, hogy kibeszélje a sérelmeit, félelmeit. Bizalmatlansága miatt ez nehezen megy neki, úgy gondolja, hogy erre a legjobb védekezés a hallgatás. Nem szabad visszaélni a bizalmával, mert ha elveszti, az kihathat az egész életére, a bosszúállás pedig nem áll távol a Skorpiótól.

Csengersima: halak

Halak (február 19. – március 20.)

A Halak az egyik legalkalmazkodóbb jegy. Befogadó típus, ösztönösen ráhangolódik a környezetére, átveszi a társaságában lévők érzéseit. Gyorsan alkalmazkodik a körülményekhez, ezért gyakran változtatja a véleményét. Ha balról kap egy erősebb impulzust, akkor balra fordul, ha jobbról, akkor jobbra. Amelyik hullám erősebb, arra úszik. Ő elfogadja a világot és az embereket olyannak, amilyenek, nem akarja megváltoztatni őket. Átérzi mások problémáját, de nem veszi át, nem éli át azokat. Nehéz bármilyen határozott kötödést elvárni tőle, hisz kiúszik minden „hálóból”. Igazából szabadságra vágyik, még ha nem is olyan látványosan, mint a Vízöntő, de a fantáziájában abszolút szabad. Kiváló beleérző képessége miatt jó szerepjátszó és jó utánzó. Képes mindig az elvárásnak megfelelően viselkedni, sokszor előbb tudja, mit akar tőle a másik, mint ahogy azt a másik tudatosítaná magában. Érdemes fejleszteni a képességeit, kifejezetten ajánlott számukra a színjátszás, a rajz, a zene és a tánc. Hangulatváltozásai figyelemre méltóak. Egyik pillanatban sír, a másikban már nevet, de ez számára nem veszélyes, csak a szüleit zavarhatja, hogy nem tudják, mi zajlik a gyermekükben. Nehéz igazán közel férkőzni hozzá, abszolút alkalmazkodó. Nem szabad tőle azt várni, hogy határozottan foglaljon állást valaki vagy valami mellett. Ha a szülei Kos dominanciával rendelkeznek és ezt várják tőle, még nehezebb a helyzet. Fontos, hogy a szülők önállóságra és őszinteségre  neveljék  a gyermeküket. Arra kell rávenni, hogy legyen saját véleménye (ez nehéz lesz) és kitartson amellett - szem előtt tartva, hogy a kényszerítésnél sokkal hatékonyabb az ösztönzés. Érdemes odafigyelni, hogy ne mások elvárásait élje automatikusan. Nagyon jó az intuíciós képessége, már kiskorban érdeklik a megfoghatatlan dolgok. Hiányzik belőle a gyakorlatiasság, ezt meg kell tanítani neki.    

 

A fenti írás megjelenési dátuma a lurkovilag.hu óvodai portálon: 2011-11-15»  'Asztrológia' rovat további cikkei:
A Tűz jegyű gyermek
A Víz jegyű gyermek
A Levegő jegyű gyermek
A Föld jegyű gyermek
Asztrológia a gyermeknevelésben: születési képlet, aszcendens, elemtípusok...

Tetszett a cikk? Ajánld ismerőseidnek!
Megosztás

Szeretnél első kézből értesülni heti vezércikkünkről, legfrissebb híreinkről?
LurkóVilág hírlevél feliratkozás »

Csatlakozz: Facebook/LurkoVilag »

Az óvodás gyermek »

Környezeti nevelés »

Sport óvodáskorban »

Enneagram »

Érzelmi nevelés »

Tanulás - csak játékosan! »

Gyermekrajz »

Színterápia »

Kulturális nevelés »

Gyermekpszichológia »

Logopédia, beszédfejlődés »

Fejlesztőpedagógia »

Gyermeknevelés »

Zenei nevelés »

Jobbkezes vagy balkezes? »

Viselkedések, temperamentumok »

Asztrológia »

Családi történetek »


Óvodában, közösségben »

Óvodás leszek! Óvodakezdéshez tanácsok »

Panka óvodába megy! (szülői blog) »

Óvodai jelentkezés, beiratkozás »

Óvodai kirándulások »

Iskolakezdés - Leggyakoribb kérdések »

Óvodai nevelés »

Óvodai élet »


Szerves műveltség »

Szerzők, könyvek, szellemi nagyjaink »

Magyar ház »

Aranyalma Páros »

Viselet, öltözködés »

Ünnepeink az évkörben »

Baranta »

Népi játékok »

Jeles napok »


Egészséges óvodáskor »

Felső légúti betegségek »

Lúdtalp, bokasüllyedés, egészséges gyermekláb »

Adj neki sok gyümölcsöt, zöldséget! »

Hőségriadó! »

Homeopátia »

Gyermekgyógyászat »

Táplálékérzékenység, allergia »

Egészségmegőrzés télen »

Gyermek fogápolás »

Táplálkozás: egészségesen! »

Sóterápia »

Bach-virágterápia »

Milyen a jó gyerekcipő? »

Természetgyógyászat »


Kreatív sarok »

Gyerekzsúrok »

Találós kérdések »

Pipalisták »

Visegrádi Palotában gyerekkel »

Játékok - amikre nyáron van igazán idő! »

Vidám tél! »

Szent György hava: a sárkányos hónap! »

Lakásdíszek - Kreatív húsvét 2. »

Kreatív Tavasz »

Húsvéti tojások - Kreatív húsvét 1. »

Kreatív sarok - újrahasznosítás! »

Barkácsolós játékok »

Kreatív nyár »

Kreatív Arcfestés - állatminták »

Kreatív Iskolakezdés »

Farsangi jelmezek »

Rajzolgatós játékok »

Mozgolódós játékok »

Alkossunk ősszel is! »


Aktuális témáink

Iskolás leszek! »

Iskolakezdés - Leggyakoribb kérdések »


ÓVODALÁNC óvodák írásai

Óvodalánc hírek »

Zenei nevelés óvodáinkban »

Egészséges életmódra nevelés »

Márton nap az óvodákban »

Ősz az óvodákban »

Adventi készülődés óvodáinkban »

Környezeti nevelés az óvodákban »

Mikulás várás óvodáinkban »

Víz világnapja az óvodákban »

Anyák Napja szép ünnepére... »

Farsang az óvodáinkban »

Madarak és fák napja - május 10. »

Óvodák születésnapja és óvodások születésnapja »

Óvodalánc ovik: szülők az óvodákról :) »

Mesterségek az óvodáinkban »

Hagyományőrzés az óvodában »

Sport az óvodáinkban »

Húsvétra készülődés óvodáinkban »

Mese az óvodáinkban »

Játék óvodainkban »

Művészeti nevelés óvodáinkban »

Dajkának, dadusnak lenni jó! »

Nemzeti ünnepeink »

Állatok világnapja az óvodákban »

Óvodai ballagás, évzárók »

Szüret és vásár az óvodában »

Közösségépítés az óvodák irányításával »

További írások »

Óvoda bemutatkozók »

Óvodalánc óvodák írásai »

Óvodalánc óvodák gyermekrajzai »