Óvoda, Óvodalánc - Gyerek - Legújabb írások | LurkóVilág.hu
     
óvoda hírek

óvoda hírek

óvoda hírek

Milyen halat adjunk és milyent ne a gyereknek? »
Rovat: Táplálkozás: egészségesen!
2018-12-07

Szüreti mulatság az óvodában »
Rovat: Szüret és vásár az óvodában
2018-10-08

Hagyományápolás, szüreti felvonulás »
Rovat: Óvodalánc óvodák írásai
2018-10-04

Szüreti vígasság a Lurkó Kuckó Óvoda szervezésében »
Rovat: Óvodalánc óvodák írásai
2018-10-03

Siklósi ovisok szürete »
Rovat: Szüret és vásár az óvodában
2018-10-01

Varázsjátékok, a Szocioemocionális Pedagógiai Terápia (SZPT) játékai az óvodai és az iskolai mindennapokban »
Rovat: Gyermekpszichológia
2018-09-26

Vidám évnyitó hét az óvodában »
Rovat: Óvodalánc óvodák írásai
2018-09-01

Óvodakezdés - praktikus tanácsok 2. »
Rovat: Óvodás leszek! Óvodakezdéshez tanácsok
2018-08-22

Milyen lesz a 2018/19-es iskolai év? »
Rovat: Iskolakezdés - Leggyakoribb kérdések
2018-08-13

Nyári élet az óvodában »
Rovat: Óvodalánc óvodák írásai
2018-07-05

Nyári népmeséink-Az évkörhöz illeszkedő népmesék 2.rész »
Rovat: Nyár óvodás korú gyermekkel
2018-07-02

A Sárkánykalandok Hévízen folytatódnak »
Rovat: Partnereink hírei
2018-07-01

Fessünk jéggel! »
Rovat: Játékok - amikre nyáron van igazán idő!
2018-06-30

Játékos tanulás - a nyári szünetre »
Rovat: Fejlesztőpedagógia
2018-06-11

Apróságok apróságai - A precíziós fogás alakulásáról és a túlféltésről »
Rovat: Fejlesztőpedagógia
2018-06-08

 
óvoda hírek

Lakásdíszek - Kreatív húsvét 2. »

Kreatív Tavasz »

Húsvéti versek - locsolóversek »

Húsvéti receptek »

 

Óvodalánc írások


Az Óvodalánc írásokkal a szerkesztőség és az óvodák közös célja, hogy a kisgyermekek harmonikus fejlődését segítő, valamint a magyar szerves műveltséget továbbörökítő óvodai gyakorlatokat és tapasztalatokat megőrizzük.

Szeretné az Ön óvodáját is regisztrálni?

Új óvodák az alábbi linken elérhető űrlap kitöltésével csatlakozhatnak az Óvodalánchoz. Az óvodai írásukat pedig szerkesztőségünk címére várjuk! A cikkek az óvodák Óvodalánc adatlapján is megjelennek! Az írások érkezési sorrendben töltődnek a cikksor tetejére.


40 év a gyermekek szolgálatában, a lakiteleki óvodában

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde, Lakitelek - 6065

A Vankóné Török Katalin a Bóbita csoport óvónõje, 1976 szept.01-jén kezdett el dolgozni itt Lakiteleken.  40 éve áll közalkalmazotti jogviszonyban, ezért jubileumi jutalomban részesült.

Bővebben »MÚZEUM A TÖMLÖCBEN

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde, Lakitelek - 6065

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁS A LAKITELEKI ÓVODÁSOKKAL

Bővebben »Csodagyerekek? Gyerekcsodák?

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde, Lakitelek - 6065

Fókuszban a tehetséggondozás Lakiteleki óvodánkban 

A tehetség természeti kincs. Önmagában hordozza a fejlődést, mint egy mag és természetes módon kifejlődik. Szükség van a megóvására, gondozására. A tehetség gondozása a nemzet kultúrájának és a tanítás általános gyakorlatának szerves része. Gyarmathy Éva

Bővebben »Óvoda a Tisza mentén

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde, Lakitelek - 6065

Óvodánk Lakiteleken található. A település szépségét a Tisza folyó és annak holtága, valamint turisztikai szempontból kiemelkedõ Tõserdõ adja. Büszkék vagyunk az óvodánkra, melyben dolgozunk. A mi óvodánk a térség legszebb óvodája. 

Bővebben »Óvodai szociális és emocionális nevelés, a megoldásfókuszú módszertan tükrében

Ki akarok nyílni Óvoda, Erdőkertes - 2113

Felelősséggel a gyermekek személyiségéért, felelősséggel a jövőért! A gyermek a legtisztább és legőszintébb Tükör. Tükör, melyen keresztül megnyilvánul saját személyiségének minden rejtett komponense, illetve tükör, melyben visszatükröződni látjuk a felnőtt világ múltját, jelenét és jövőjét. Azok a viselkedésminták, amelyekkel a gyermekek kifejezik önmagukat, egyfelől saját személyiségjegyek, másfelől hozott, vagy másolt modellek.

Bővebben »Rendhagyó évzáró

Mindig elgondolkodik az ember azon, hogy egy óvodai évzárónál mi az, ami nem terheli meg a gyerekeket. Hogyan lehet úgy létrehozni egy nem túl hosszú mûsort úgy, hogy mindenki szerepeljen benne, hiszen, valljuk be õszintén, minden szülõ a saját gyermekére kíváncsi. Nem minden gyerek alkalmas arra, hogy kiálljon a szülõk elé, elviselje a mobiltelefonok, fényképezõgépek kattogását, hogy hosszú verset mondjon, vagy énekeljen. Hogyan lehet ezt pedagógusként áthidalni úgy, hogy ne sérüljön benne se gyerek, se szülõ, se óvónõ.

Bővebben »Szülői írás az óvodaválasztásról: Miért éppen a Karikás?

Nyugati Városrészi Óvoda Zipernowszky Károly Utcai Tagintézménye, Pécs - 7633

Mikor elkezdtünk azon gondolkodni, hogy melyik oviba járjanak a srácok, többféle szempont volt fontos. Legyenek különórák (angol, zeneovi, torna, néptánc, stb.), legyen mozgáskotta, legyen szépen karbantartott udvara, legyenek szépek a csoportszobák, legyenek jók az óvónénik. A mi esetünkben nem volt szempont, hogy közel legyen, bármelyik ovi szóba jöhetett. Megnéztem az ovik honlapjait, az oda feltöltött fényképeket az ovik mindennapjairól - itt főként azt figyeltem, hogy a képek tanúsága szerint, hogy érzik magukat a gyerekek...

Bővebben »Farsang van, farsang van, járjuk a táncot gyorsabban…

Ajka Városi Óvoda Katica Óvoda, Ajka - 8400

A farsang vízkereszttől a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, népünnepélyek jellemeznek. Az Ajka Városi Óvoda Katica és Központi Óvodájában is minden évben nagy örömmel készülünk a farsangi időszakra.

Bővebben »A mi óvodánk

Erdőtelki óvoda, Kiskőrös - 6200

A Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás Erdőtelki tagóvodája vagyunk. Vegyes csoporttal működünk, 1 csoportban. 26-os létszámunk van, ha nem számítjuk bele, az SNI és BTMN gyerekeket. Nagyon sok a hátrányos helyzetű gyermekünk, a 26-ból 13!

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Erdőtelki óvoda, Kiskőrös - 6200

Az erdőtelki óvoda / ahová nagyobbik kisfiam jár/ , egy nagyon családias jelleggel működő óvoda. Az óvodában egy vegyes csoport működik,amelyben a kiscsoportos, a középső és nagycsoportos korosztály egyaránt megtalálható.Az a tapasztalatom, hogy ez nagyon jó hatással van az én kiscsoportos gyermekemre, aki ebben az évben kezdte meg az óvodai szolgálatát.

Bővebben »Kirándulás MÁRTÉLYRA

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

Óvodánk kihasználva a remek napsütéssel teli időjárást kirándulást szervezett az óvodások részére. A kirándulást összekötöttük az állatok világnapjáról való megemlékezéssel.

Bővebben »Tökparti 2012

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Az óvodánk udvarán az idén is megrendeztük a családokkal együtt azt a délutánt, ahol mindenki jól érezte magát, alkothatott, kreativitását kibontakoztathatta, és a gyerekek is ügyeskedhettek, sok vidám pillanatot élhettünk át együtt.

Bővebben »Tulipán ( tavasz )

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Tavasszal, amikor újból éled a természet, a sok szép illatos virág életre fakad, megcsodáljuk azt a gyerekekkel és hálát adunk Istennek a csodálatos művéért, amiben szemünket gyönyörködtethetjük és orrunkkal illatukat érezhetjük.

Bővebben »Évzáró ünnepség: Székely lakodalmas

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Az idei év évzárói ünnepségünk egy székely lakodalmas játék volt. A csoportunk egyik óvó nénije, Adél óvó néni esküvőjére készült áprilisban és ekkor sokat beszéltünk a gyerekekkel az esküvő és lakodalom előkészítéséről. Ez indította el bennünk azt az ötletet, hogy idén lakodalmas játékot tanuljunk be a gyerekekkel évzáróra.

Bővebben »Pásztorjáték

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

A Nardini óvodánkban minden év Karácsonyán a gyerekekkel együtt pásztorjátékot tanulunk be, hogy majd előadjuk a kedves szülőknek, nagyszülőknek és ez által a gyerekek mélyebben átéljék a karácsonyi ünnep lényegét, vagyis Jézus, Isten Fia születésére való emlékezést.

Bővebben »Köszönő sorok

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039
Ebben a játéksorozatban utolsó írásomat szeretném megtenni. Ezek rendhagyósorok lesznek:

Bővebben »Mikulás várás

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Az idén is, mint minden évben eljön hozzánk a gyermekek várva várt kedves barátja, a jó Mikulás bácsi, aki nem volt más, mint Szent Miklós, Myra városának püspöke.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Tési Napsugár Óvoda, Tés - 8109

Két gyerekes anyuka vagyok, a nagyobbik fiam néhány hónapja kezdte az óvodát két és fél évesen. Egy kisfaluban lakunk, ahol szerencsére még az óvoda működik egy vegyes csoporttal. Néhány éve költöztünk ide, így még nem ismerünk „mindenkit” a faluban.

Bővebben »Életmentők

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

A mesterségek nagy téma keretében választottuk az „Életmentők” projektünket, ami által a gyerekek jobban megismerhették a mentőautót és a mentősök munkáját.

Bővebben »Ovi-zsaru program az óvodánkban

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Csongrád városában, a Platánfa óvodában 2010-ben került adaptálásra a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság által elindított, és országossá vált Ovi-zsaru prevenciós program.

Bővebben »Madárbarát Bóbita csoport a Patakparti óvodában

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Az Ajka Városi Óvoda Helyi Nevelési Programjában kiemelt helyet kap a külső világ tevékeny megismerésére nevelés. A kisgyermekek nevelésében nagy hangsúlyt fektetünk környezetük megfigyelésére, megszerettetésére, megóvására- a környezetvédelemre. A külső világ tevékeny megismerése az óvodai nevelés egész folyamatában érvényesül. Csoportunk mindennapi életében fontos szerepet kap a madarak megfigyelése, gondozása, s ezt már évek óta, mint „Madárbarát csoport” végezzük.

Bővebben »Vidám Mazsola délutánok

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Tudjuk, milyen fontos az eredményes nevelőmunkához a harmónikus, egymást segítő családi és óvodai nevelés. Ennek erősítéséhez, az együttműködésnek számtalan formája lehetséges. A cél hatékony eléréséhez új programsorozatot dolgoztunk ki, melynek a „Vidám Mazsola délután” nevet adtuk.

Bővebben »Segítőkészségből jeles!

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Az óvodában folyó pedagógiai munka módszereinek megválasztásához, eredményességéhez, az egyéni bánásmód elvének alkalmazásához elengedhetetlenül fontos a gyermekek családi hátterének ismerete. A család megismerésének egyik eszköze a családlátogatás.

Bővebben »Hulladékhasznosítás egész évben

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Örömmel olvastam a Veszprém-megyei Napló szeptember 30-i számában a hulladékhasznosítási hónap keretében szervezett ÖKO-Pannon Kht. kiállítással egybekötött, programjáról, melyen óvodásaimmal személyesen is részt vettünk.

Bővebben »Adventi fénykiállításon a Mazsola csoport

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Advent van, a szeretet, béke, várakozás ideje. Rohanó, félelmekkel teli világunkban felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt megnyugtató, kellemes élményt nyújtott a Balatonfüreden látható adventi fénykiállítás. A Patakparti óvoda Mazsola csoportjába járó gyermekekkel, és lelkes szülők csapatával, immár hagyománnyá vált Mazsola délutánt szerveztünk.

Bővebben »Az Északi sarkon (Farsang)

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

„Az idegen népek” téma keretében választottuk azt, hogy tanuljunk az északi sarkról, az eszkimókról. Mivel a farsang időszak is elérkezett ezért úgy határoztunk, hogy ezt a témát összekötjük a farsanggal és felöltözünk eszkimóknak, pingvin, jegesmedvének és elkészítjük a teremben az ’iglut’, az eszkimók jégházát és egy kis jeges tengert az ott élő állatokkal.

Bővebben »Születésnapi konferencia óvodánk 25. évfordulóján

Lurkó Kuckó Óvoda, Őrtilos - 8854

Óvodánk, a Lurkó Kuckó óvoda Őrtilosban 25 éves. A szeptemberi szülői értekezleten megbeszéltük a szülőkkel, hogy az ovi 25 éves évfordulója alkalmából nem csak a gyerekekkel tartunk egy ünnepi napot, hanem egy szakmai konferenciával is emlékezetessé tesszük azt, hogy kis községünkben 25 éve indult útjára az óvodai nevelés.

Bővebben »Madarak éjszakája Csongrádon

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Május 10-én este a Madarak és Fák Napja alkalmából „Madarak éjszakája” címmel rendezett programot a Fő utcai Platánfa Óvoda (ZÖLD ÓVODA) óvodásai és szülei részére a Környezet-és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete, és az óvoda nevelői közössége.

Bővebben »Föld napja az óvodában

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

A Föld napja alkalmából különböző eseményeket rendeznek világszerte, amikkel arra szeretnék a figyelmet felhívni , hogy hogyan védjük meg természeti és környezeti kincseinket.

Bővebben »Ovifoci

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvodában évek óta nagy sikernek örvend az ovifoci. A foglalkozásokat a Baráti Bőrlabda F.C. tartja, az évek során az óvoda nagyon jó kapcsolatot alakított ki az egyesülettel.

Bővebben »Mikulás várás az oviban

Bükk Kincsei Napköziotthonos Óvoda, Cserépváralja - 3417

Kicsi óvodánkban minden évben ellátogat a télapó a krampuszával együtt, hogy meglátogassa a jó gyermekeinket. De volt már olyan is, amikor mikulás ünnepségre mentünk, ahol más óvodás gyermekekkel együtt közösen megnéztünk egy bábelõadást.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Én mint szülő az első gyermekem óvodába iratásásnál azért választottam ezt az óvodát, mert fontosnak tartottam, hogy azonos korosztály legyen egy csoportban, itt lehetőség volt erre.

Bővebben »Gyógytestnevelés óvodánkban

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

Óvodánkban kiemelt helyet kap a korrekció, prevenció. Speciálisan képzett óvodapedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel, és szakképzett dajkák segítik munkájukat. Figyelembe vesszük, hogy a gyermek felnőttektől függő, érzékeny, fejlődő, de önálló személyiség, egyénemként változó testi és lelki szükségletekkel.

Bővebben »Ének-zene dalos játékok

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

A dalok és a gyerekjátékok, a zenehallgatások élményekhez juttatják a gyerekeket. Felébresztik és fenntartják zenei érdeklődésüket, formálják ízlésüket. Megszokják a tiszta éneklést. Zenei hallásuk, emlékezetük, ritmusérzékük, mozgáskultúrájuk a közös tevékenységek során folyamatosan fejlődik.

Bővebben »ÖKO Játszóház óvodánkban

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Arra tanítjuk gyermekeinket, hogy a környezettudatos gondolkodás nem csak a Föld megóvása érdekében fontos, hiszen ha feléljük természeti kincseinket, visszaélünk környezetünk adottságaival, a saját életterünket pusztítjuk el.

Bővebben »Jótékonysági bál a kreatív gyermekekért

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

A Patakparti óvoda Kreatív Gyermekekért Alapítványa 17. alkalommal rendezte meg alapítványi bálját azzal a céllal, hogy a szülők, szponzorok anyagi támogatásával, tárgyi felajánlásaival segíteni tudja az óvodában ellátott gyermekek fejlődéséhez, alkotó tevékenységéhez szükséges eszközök beszerzését. Az alapítvány bevételének egyik legjelentősebb forrása az óvodabál.

Bővebben »Szüreti hangulattal teli napok a Szent Antal csoportban

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Októberben a Szent Antal vegyes csoportjában az őszi munkálatokra emlékezve “Szüretelnek javában” című projektre került sor. Őszi séta során megfigyeltük a gyümölcsfákat, szőlőtőkét, beszélgettünk az őszi munkálatokról, hagyományokról. Alkotó- művészeti tevékenység során ábrázoltunk különböző technikával őszi gyümölcsöket és az ősz színeit. A gyümölcs saláta készítése közben az egészséges étkezés fontosságáról beszélgettük.

Bővebben »Készülődés nyugdíjas búcsúztatóra

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Az idei évben szeptembertől, decemberig négy kollega is elment nyugdíjba. Ezek a kollegák az óvoda törzsdolgozói voltak, hiszen valaki az óvoda nyitása óta az óvoda mindennapi életét színesíti. Innen támadt az ötlet, hogy őket valahogy „másképpen” szeretnénk elbúcsúztatni.

Bővebben »Fogápolási nap óvodánkban

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Egy nagyszerű kezdeményezésnek helyt adva idén először, neves szakemberek jöttek el hozzánk, a Heim Pál Gyermekkórház Fogászati Prevenciós Osztályáról, és egy meglehetősen jó hangulatú bemutatót, oktatást kaphattak kis óvodásaink a helyes száj-és fogápolásról.

Bővebben »Művészi torna óvodánkban

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A Mosolygó Óvodában három évvel ezelőtt kezdődtek el a művészi torna foglalkozások. Bea néni először a székhely óvodában kezdett el foglalkozni a gyermekekkel, majd nálunk is igény lett erre a szép sportra.

Bővebben »Levél a Mikulásnak

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

"Kedves Télapó! Tudom, hogy Te mindent látsz és hallasz, de én most szeretnék Neked elmondani valamit, amit rajtad kívül csak Anyukámnak mondtam el!

Bővebben »Itt a farsang, áll a bál...

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

A farsang a vízkereszttől a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. Óvodánk is minden évben nagy örömmel készül a farsangi időszakra. Egy hétig tartó témahét keretében dolgozzuk fel a farsangot.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Tési Napsugár Óvoda, Tés - 8109

Egyedülálló szülőként nevelem három kisgyermekemet. Jelenleg, ketten járnak a tési Napsugár Tagóvodába.

Bővebben »Nyílt nap a Mókus csoportban

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A szülői kíváncsiság határtalan. Jómagam is többet időznék gyermekem csoportjának ajtajában, érkezéskor és távozáskor, hogy megpillanthassam mit csinál?; hogyan játszik?; kik a barátai?; eszik?; alszik?; hogyan alkot? stb. De ajtónyitáskor szinte radarként jeleznek egymásnak a gyermekek, hogy megjött az anyukád, apukád!

Bővebben »Az Idősek világnapjának megünneplése

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

Éveknek súlya nem mindig teher,
Sok ember lassan mindent kihever.
Deres hajával gyakran béke jár,
Nincs szenvedélye, csak emléke már.
/Juhász Gyula/

Bővebben »Nyugdíjas búcsúztató

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

November 30-a emlékezetes marad sok ember számára a Mosolygó Óvodában. Négy, az óvodában több, mint 25 éve dolgozó kolléganő ment nyugdíjba, tőlük köszöntünk el ezen a napon. Szerettünk volna számukra valami olyant szervezni, amire hosszú ideig emlékezni fognak, ami méltó búcsú a sok szép év után.

Bővebben »Művészetre nevelés

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

A művészetre nevelés már az óvodában elkezdődik. Aki gyermekkorában megtanul látni,hallani, érezni, az sok –sok év múlva is meglátja a zöld fűben a sárga kankalin ragyogását, meghallja az autók zajában a madarak csicsergését, megérzi a napfény és a friss tavaszi szellő illatát, lágy érintését…”

Bővebben »Mesterségek, foglalkozások

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Reggelente a gyerekekkel képeskönyveket nézegettünk. Sok alkalommal került kezünkbe egy olyan könyv, melyben mesterségek, foglalkozások voltak. Ugyanakkor többször készítettek a gyerekek spontán rajzokat, amelyeken megrajzolták családtagjaik foglalkozását. Úgy döntöttem, hogy az elkövetkezendő napokban projektet készítek erről a témáról.

Bővebben »A tűzoltóságon

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

A NYUSZI csoportban 2010. óta a kompetencia alapú nevelés és oktatás elve határozza meg nevelő munkánkat. Sok új ismerettel gazdagodtunk, szereztünk tapasztalatot a Levegő – Tűz – Víz – Föld témakörében ez által.

Bővebben »Őszi nap az óvodában

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

Nevelési programunkban külön fejezet szól az óvoda kapcsolatrendszeréről. Ennek része a család és az óvoda kapcsolata, melyben célunk együttműködéssel elősegíteni a gyermekek fejlődését, miközben a családból hozott értékeket megőrizzük, folytatjuk, kiegészítjük, a lemaradásokat korrigáljuk, a hiányokat pótoljuk.

Bővebben »Az almás kertben

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

Csoportunkban, a NYUSZI csoportban már hagyomány, hogy ősszel ellátogatunk a csorvási HUNAPFEL-hez. A gyermekek már nagyon várják ezt a napot. Negró és Szellő, két régi ismerősünk tízórai után már ott dobognak az ovi előtt indulásra várva, hogy elvigyenek bennünket az almás kertbe.

Bővebben »Az én óvodám!

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Nóri vagyok, 6 éves, a Csongrádi Fő utcai Platánfa Óvoda Katica csoportjába járok. Szépek a játékok, jó magas csúszda van, főleg a kék, én azon nagyon szeretek csúszdázni.

Bővebben »Az én óvodám!

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Zita vagyok, 6 éves, a Csongrádi Fő utcai Platánfa Óvoda Katica csoportjába járok. Ide járt a tesóm Réka is, pont a Katica csoportba, neki is a cseresznye volt a jele.

Bővebben »Az én óvodám!

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Dorka vagyok, 6 éves, a Csongrádi Fő utcai Platánfa Óvoda Katica csoportjába járok. Szeretek ide járni, játszani, a barátaimmal lenni, Barbizni, kirakózni, gyurmázni, ragasztani.

Bővebben »Az én óvodám!

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

6 éves vagyok, Zsófinak hívnak, a Csongrádi Fő utcai Platánfa Óvoda Katica csoportjába járok. Itt az óvodában nagyon sok ceruza van és én nagyon szeretek rajzolni, főleg a világítós sárga tollakkal.

Bővebben »,Ép testben, ép lélek’ - Egészséges életmód – Vigyázzunk egészségünkre !

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Az óvodáskorú gyermek énkép kialakításának elengedhetetlen feltétele saját testének megismerése, annak tisztán és egészségesen tartása, ápolása. Az óvodai nevelés kiemelt céljai közé tartozik az egészséges életmódra nevelés, a gyermek testi fejlődésének elősegítése, a gondozás, az egészség megőrzés szokásainak kialakítása.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Tési Napsugár Óvoda, Tés - 8109

Gyermekem, a tavalyi évben kezdte meg az óvodás gyermekek életét, két és fél évesen. Tulajdonképpen, előtte már a beiratkozás során, nagyon jó tapasztalataink voltak

Bővebben »Az én óvodám!

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Lili vagyok, 6 éves, a Katica csoportból és szeretek óvodába járni, sok barátom van, szeretek velük szellemvadászatot játszani. Járok kézműves foglalkozásra, sok érdekes dolgot csinálunk, festünk, ragasztunk, ollóval formákat nyirkálunk és azokat is felragasztgatjuk, ahová megtervezzük. Már készítettünk képeket a fákról, madarakról, mesékről.

Bővebben »Egészségnevelés

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Az egészség fogalmát az Egészségügyi Világszervezet így definiálta: "Az egészség a testi (fizikai), a szellemi (pszichikus) és a társas-társadalmi (szociális) jólét állapota, nem csupán a betegség és nyomorékság hiánya." A definíció szerint az óvodai nevelés általános nevelési feltételei közé az alábbi egészségfejlesztő tevékenységek sorolandók:

Bővebben »Az én óvodám!

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Emma vagyok, 6 éves, a Csongrádi Fő utcai Platánfa Óvoda Katica csoportjába járok. Az ugráló várat rajzoltam le, mert a Kerti partin nagyon tetszett nekem itt az óvodában.

Bővebben »Adventi készülődés a Katica csoportban

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Advent, a karácsony előtti négy hét, a várakozás a készülődés időszaka. Az adventi koszorú négy gyertyája is ezt jelképezi. A négy gyertya a HIT, a REMÉNY a SZERETET és az ÖRÖM jelképe, amelyeknek vasárnaponkénti meggyújtása a növekvő fényt, az ünnep közeledtét jelzik.

Bővebben »Óvodánk bemutatása

Kodály Zoltán Óvoda, Tatabánya - 2800

Óvodánk, híven a programunk egyik kiemelt specifikumához, Kodály Zoltán nevével büszkélkedhet.

Bővebben »Munka jellegű tevékenység az óvodánkban

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

Munka jellegű tevékenységeknél célunk:
- Folyamatos, célirányos, rendszeres munka jellegű feladatok végzésével az életre való felkészítés.
-Tapasztalatszerzés, a környezet megismerése, a munkavégzéshez szükséges készségek, képességek alakítása.
- Közösségi kapcsolatok alakítása, saját és mások elismerésére nevelés.

Bővebben »Úszásoktatás az óvodában

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvodájából a gyermekek egy része úszásoktatáson vesz részt. Évek óta járunk óvodásainkkal a kerületben lévő Csalogány iskola uszodájába,ahova külön busz visz minket.

Bővebben »A leggondoskodóbb óvoda

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Október első napjaiban nagy öröm érte a Patakparti Óvoda nevelőtestületét. Az Egészséges Ifjúságért Alapítvány „Összefogás a bárányhimlő ellen” elnevezésű programjára Közel száz nagyon értékes pályázat közül az alapítvány intézményünknek ítélte a leggondoskodóbb óvodának járó első helyezést, s az evvel együtt járó 100 000 Ft-ot.

Bővebben »Márton nap az óvodánkban

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Idén is megrendezésre került óvodánkban a Márton nap. Október közepétől folyamatosan beszélgettünk a Márton-legendáról, megismertettük a gyermekeket Szent-Márton püspök élettörténetével, a személyét övező különböző mesés történetekkel, a nevéhez fűződő népszokásokkal, hiedelmekkel.

Bővebben »A Medvecsaládunk (mesevilág az óvodában)

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A Mosolygó óvodában él egy medvecsalád. Medve Ede az apuka , Medve Emese az anyuka , Medve Evelin a kislány és Medve Endre a kisfiú.

Bővebben »A külső világ tevékeny megismerése

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

A külső világ tevékeny megismerésénél célunk:
-A gyermekeket körülvevő szűkebb - tágabb természeti és társadalmi környezetről szerzett tapasztalatok segítségével elősegíteni a biztonságos eligazodást, tájékozódást.
-Pozitív érzelmi viszony kialakítása a természethez, tanulja azok védelmét, az értékek megőrzését.
-Megismertetni a helyi hagyományok, szokások, családi és tárgyi kultúra értékeit.

Bővebben »Miért szeretem a Mi Óvodánkat?

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

A Patakparti Óvodát ismerősök, barátok véleménye valamint külső szimpátia alapján választottuk. Nyugodt, csendes helyen található épület, nagy udvarral, sok-sok játékkal, ahol minden gyermek talál kedvére való elfoglaltságot.

Bővebben »MÁV OVIS díjazottak Zánkán

"A Vasút a gyermekért" Alapítvány Dunakeszi Óvoda, Dunakeszi - 2120

Lezajlott a „Szivárvány 2012" Nemzetközi Gyermek Képző és Iparművészeti Pályázat eredményhirdetése.

A zánkai Gyermekalkotások Galériája megálmodója és létrehozója Bernáth Elek festőművész volt 1973-ban. Azóta minden évben meghirdették a nemzetközi gyermek képző - és iparművészeti pályázataikat. Gyűjtik a 3-18 éves gyermekek díjazott alkotásait, és elkötelezettek a fiatalok tehetséggondozásában.

 

Bővebben »Mikulás ünnepség

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Az ünnepek, hagyományok az összetartozás érzését erősítik, a közösséget éltetik. Nálunk a Mosolygó Óvodában nagy öröm a mikulásvárás, az ezzel járó készülődés. A gyerekek nagy izgalommal várták ezt a napot, hogy eljöjjön a jóságos „Mikulás bácsi".

Bővebben »Látgatóban a nagykarácsonyi Mikulásnál

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Tavaly történt meg először, hogy gyermekeinkhez nemcsak december 6.-án jött el a Télapó, hanem a nagycsoportosok lehetőséget kaptak arra, hogy meglátogassák Nagykarácsonyban.

Bővebben »Rendhagyó köszöntés a Delfin csoportban

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A Delfin csoport szülei évek óta nagyon odafigyel pedagógusaik névnapi köszöntésére. A régebbi szülők év elején megbeszélik az újonnan érkező kiscsoportos szülőkel, hogy ez ebben a csoportban hagyomány, mintahogyan a karácsonyi, és az évvégi köszönet nyilvánítás is.

Bővebben »Óvodásból óvónő, óvónőből szülő, szülőből fejlesztőpedagógus

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

... mindez egy egy személyben, egy helyen, a Mosolygó Óvodában.
33 éve dolgozom a Mosolygó Óvodában, mint óvodatitkár. Ennyi idő alatt sok-sok embert sikerült megismernem és egy egész generációváltást sikerült átélnem. Meg sem tudnám számolni, hogy hány kollégával dolgoztam együtt, hány gyermek vált azóta felnőtté

Bővebben »Mozgás!

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

Az óvodai élet fontos része óvodánkban a mozgás. Ezért célunk az egészség megőrzése és megszilárdítása, a testi képességek kialakítása, fejlesztése. A gyermekek természetes mozgásának (járás, futás, ugrás, támasz, függés, egyensúlyozás, dobás stb.) és testi képességeinek (erő, ügyesség, gyorsaság, állóképesség stb.) fejlesztése.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Első gyermekes szülőként „újszülöttnek minden vicc új" érzéssel álltunk kislányunk minden egyes fejlődési lépcsője előtt. Mindig izgatottan és félelmekkel tele vártuk a következő „akadályt", hisz bár sok tanácsot kaptunk, sokan mesélték el, hogy náluk ez hogyan működött, a gyakorlat és főleg a mi kis imádott csemeténk mindig produkált új helyzeteket.

Bővebben »Az én ovim!

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

Azért szeretek ide járni, mert sokat lehet rajzolni, vágni, ragasztani. Sokat játszunk. Szoktunk csinálni érdekes dolgokat..

Bővebben »Az én ovim!

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

Azért szeretem az én óvodámat, mert sokat lehet a szőnyegen építeni. Játszhatunk az autókkal, visszük az állatokat az állatkertbe.

Bővebben »Az én ovim!

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

Az én óvodám a Kincskereső Óvoda, ide jártak a testvéreim Zita és Árpi, akik már iskolások...

Bővebben »Az én ovim!

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

Azért szeretem az óvodámat, mert sok jó játék van. Szeretek az udvaron játszani a barátaimmal fogócskát és focizni, csúszdázni, és amikor jó az idő ott tornázunk...

Bővebben »Az én ovim!

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

Azért szeretem az én óvodámat, mert sokat lehet itt rajzolni, meg ragasztani, meg vágni ki papírt. Lehet itt kint játszani az udvaron fogócskát, bújócskát, meg mászókázunk, hintázunk...

Bővebben »Az én ovim!

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

Azért szeretek ide járni, mert szeretek itt csinálni szép rajzokat. Azt is szeretem az óvodámban, hogy vannak barátnőim és sokat lehet velük játszani...

Bővebben »Az én ovim!

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

Azért szeretem az óvodámat, mert a hinta meg a mászóka a kedvencem, meg a csúszda, és nagyon szép lett az új óvodaudvar. Ez a kedvenc játszóterem...

Bővebben »Az én ovim!

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

Azért szeretem az én óvodámat, mert sok barátnőm van és mindenki szeret engem a csoportban..

Bővebben »Ősz Ünnep a Sün Balázs csoportban

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Reggel óta lázas tevékenységet folytattak a gyerekek a 14 érdeklődő szülő segítségével, akik a csoport hagyományos őszi időszakot lezáró Ősz Ünnepére érkeztek. Egy csoport töklámpást készített, míg a szülők késsel vágták ki a szemet, orrot, szájat, addig a gyerekek kanalazták a tök belsejét.

Bővebben »Őszi örömök a Katica csoportban

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Az ősz megérkezésével folyamatosan figyeljük csoportunk fájának változásait, és séták során a környező fák különböző színkavalkádját. Megfigyeljük az első fagyos éjszakák után, hogyan színesednek a fák levelei, s egy -egy szélfuvallat segítségével hogyan szabadulnak meg a fák elsárgult leveleiktől...

Bővebben »Az ünnepek közeledtével

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

Nekem a legszebb ajándék mindig amit a gyermekeim készítenek saját kezűleg. És erre ebben az óvodában nagyon sok alkalom van.

Bővebben »Kirándulás az én óvodámmal!

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

Mint már előző leírásomban is továbbra is csak tisztelettel és szeretettel tudok beszámolni az 
Óvodai életről.

Bővebben »Miért választottuk?

Szivárvány Egységes Óvoda-Bölcsőde, Bőny - 9073

Az ovi választás egyébként sem egyszerű feladat szülő-gyerek számára egyaránt. Mi két évvel ezelőtt költöztünk Győrből Bőnyre, és akkor aktuálissá vált, hogy bölcsödét kell választanunk gyermekünk számára. A legoptimálisabbnak azt találtuk, hogy ezt helyben megoldjuk, még akkor is, ha férjemmel mindketten Győrben dolgozunk.

Bővebben »A versenyszellem erősítése a Mosolygó Óvodában

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A Mosolygó Óvoda dolgozói szeretik a kihívásokat, a versenyeket. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy szívesen indulunk különböző versenyeken, melyek különböző témakörökben, ill. feladatok megoldásában kerülnek meghirdetésre. Fő célunk természetesen az, hogy nyerjünk, de ez nem mindig sikerülhet. Ezekbe megpróbáljuk bevonni a szülőket is, akik a mi aktivitásunkat látva szívesen támogatnak minket. Persze olyan is van, hogy mi kapunk erőt a szülőktől az ő igyekezetüket látva.

Bővebben »Tengöri Hereberi atyámuram, Palásti Annuska meséi - csongrádi mesék

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

„Volt, volt hun nem volt, egy nagyon magos épület, osztán cserépteteje is volt, nagy vihar keletközött és nagyon mögrongálta a tetejit.” – így kezdődik a Ficánka csoport kedvenc meséje. A Csongrádi Levéltár kiadott egy népmesegyűjteményt, amely csongrádi meséket tartalmaz, címe: Tengöri Hereberi atyámuram Palásti Annuska meséi.

Bővebben »Egészségben, harmóniában a természettel

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

„Vendég vagy a világban, és ez a világ, szép vendégfogadó.
Van napsugara, vize, pillangója, madara. Van virágja rengeteg sok.
Tanulj meg örvendeni nekik! Igyekezz többet törődni azzal, ami még a világ szépségeiből, Csodálatosképpen megmaradt.”

Bővebben »Az én óvodám!

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Zita a nevem, öt és fél éves vagyok. A Mosolygó Óvodába járok a Zsiráf csoportba, szőlő a jelem. Nagycsoportos vagyok. Nagyon szeretek ide óvodába járni, ha elmegyek iskolába a kistestvérem is ide fog járni, szeretném, ha megkapná az én jelemet.

Bővebben »Az én óvodám!

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Anna vagyok, nyáron voltam 6 éves. Négy és fél éves Marci testvéremmel együtt a Mosolygó Óvoda Pillangó csoportjába járunk.

Bővebben »Az én óvodám!

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Nikolett a nevem, 5 éves vagyok. A Mosolygó Óvodába járok a Mókus csoportba, pöttyös labda a jelem. Nagyon közel lakom az óvodához. Szeretek a Mókusba járni, a testvérem is ebbe a csoportba járt, már iskolás. Nagyon szeretek segíteni a felnőtteknek, imádom, ha napos lehetek, és ha Anett néni engem kér meg, hogy rakjam be a poharakat és a tányérokat a szekrénybe.

Bővebben »Az ének-zene és az énekes játék

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

Az ének-zene, énekes játék kedvelt tevékenység a gyermekek körében. Ezért célunk:
-Élményt nyújtó közös éneklés, a gyermekek ének-zenei kultúrájának megalapozása, néphagyomány megőrzése.
-Zenei érdeklődés felkeltése, zenei ízlés, esztétikai fogékonyság formálása.
-A zene az egész személyiségre kiható, emberformáló, pozitív hatású legyen.

Bővebben »Beszoktatás a bölcsődébe

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

Bölcsõdénkbe folyamatos beszoktatással érkeznek a gyermekek. Mai világunkban szükség van arra hogy az édesanyák dolgozzanak,gyermekeiket biztonságba tudják,ezt próbálja nyújtani a bölcsõde. Érzelmi biztonságot, testi lelki jólétet,amit folyamatos beszoktatással érünk el.

Bővebben »Az én óvodám!

Napközi Otthonos Óvodai Tagintézmény, Jásztelek - 5141

Anna vagyok, 6 éves, a Katica csoportból. Már nagycsoportos vagyok, sok barátom van az óvodában. Amikor jó idő van sokszor játszunk az udvaron vagy sétálni megyünk a csoporttal, bejártuk már az óvoda környékét, de messzire is mentünk már néhányszor.
Az udvaron legjobban a nagy csúszdát szeretem, kicsit furcsa a mozgó hídon átmenni, de nagyon érdekes! Eleinte féltünk is egy kicsit, óvatosan, lassan keltünk át a hídon, de most már bátran mozgunk, hiszen már nagycsoportosok vagyunk! Ezt rajzoltam az ovimról:

Bővebben »Mese - vers - báb

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

A mese-vers-báb dramatizálás programunk fontos része. Ezért célunk:

Bővebben »A Kreatív Műhely Munkaközösség munkája

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

A Kreatív Műhely Munkaközösség 2010 őszén 18 fővel alakult az Ajka Városi Óvodában. Az elmúlt tanévben a kompetencia alapú programcsomaghoz tartozó eszközökkel ismerkedtünk. Átnéztük a meseláda tartalmát, betekintést kaptunk a mozgásfejlesztés eszközeibe, az ötletes és mutatós dekoráció elkészítéséhez is sok- sok instrukciót kaptunk.

Bővebben »A játék

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

Óvodás gyermekek fő tevékenysége a játék. Ezért célunk, hogy:

Melegséget sugárzó légkörben a gyermek egyéni vágyait, ötleteit a kötetlen játéklehetőségekben valósítsa meg. Módja legyen megválasztani a játékhoz szükséges társat, eszközt egyaránt. Játék közben észrevétlenül tanuljon, a motorikus, szociális, verbális tanulás összefonódjon, komplex formában jelenjen meg.

 

Bővebben »Sorversenyen vettünk részt!

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

Minden évben megrendezik a Szent Margit Általános Iskolában az óvodai nagycsoportosok sportversenyét. Az idén nyolcadjára veszünk részt ezen a vetélkedőn. A házigazda intézmény sportvetélkedőjén három óvoda, összesen százhúsz apróság mérte össze ügyességét és gyorsaságát.

Bővebben »Az én ovim!

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Azért szeretem az óvodámat, mert tudok játszani az óvodás társaimmal. Kár hogy elmentek a nagyon iskolába, velük sokat játszódtunk. A legjobban babázni szeretek, mert az lányos játék. Olyan jó tolni a babakocsit. Szoktunk a barátnőimmel anyást játszani, én anya szeretek lenni...

Bővebben »Őszi színek megfigyelése az óvodásokkal

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

A Környezet-és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete szervezésében 2012. november 21-én őszi tanulmányi sétán vettek részt a Csongrád Fő utcai „Platánfa" Óvoda (ZÖLD ÓVODA) nagy csoportos óvodásai a Katica csoportból. A sétán résztvevő 22 óvodás Deák József egyesületi elnök vezetésével megfigyeléseket, méréseket végzett a Dózsa György téri és a Szentháromság téri parkban.

Bővebben »Személyi változások a Mosolygó Óvodában

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Az idei tanév sok változást hozott óvodánkban a pedagógusok személyét illetően. Nem is emlékszünk arra, hogy volt-e már hasonló, nagy személyi változással beköszöntő szeptember.

Bővebben »Ünnepvárás az óvodánkban

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

Mik is az ünnepségek? Ez egy nevelő - oktató munkánkhoz szorosan kapcsolódó olyan terület, mely gyermekeink számára érzelmileg mindig többet jelent.

Bővebben »Rajzolás, mintázás, kézimunka

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

Tevékenység központú programunkban a rajzolás, mintázás, kézimunka a kedvencem.
Mi a  célunk ezzel a tevékenységközpontúsággal? El kívánjuk érni, hogy a gyermekekben egyéni fejlettségi szintjüknek megfelelő, képi, plasztikai kifejezőképesség alakuljon ki. Az igény kialakítása az alkotásra, az önkifejezésre, a környezet esztétikai alakítására és az esztétikai élmény befogadására. Egyéni fejlettséghez és képességekhez igazodva a térbeli tájékozódás alakítása, a gyermek tér - forma és szín képzeteinek gazdagítása.

Bővebben »Adventi készülődés

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A Mosolygó Óvodában évekkel ezelőtt szakítottunk a hagyományokkal, azóta a karácsonyt a szokásostól eltérő módon  ünnepeljük. 

Bővebben »Látogatás a nyugdíjasházban

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A Mosolygó óvoda Delfin csoportja látogatást tett a közeli nyugdíjas házban Anyák napja alkalmából. 

Bővebben »Csokigyár a mi óvodánkban

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Egy szép tavaszi délelőttön a Mosolygó óvoda apraja- nagyja az udvaron felállított „alkalmi csokigyár” aktív dolgozója lehetett. 

Bővebben »Az én óvodám!

Napközi Otthonos Óvodai Tagintézmény, Jásztelek - 5141

Zóra vagyok, 6 éves, nagycsoportos óvodás, a Katica csoport tagja

Bővebben »Az én óvodám!

Napközi Otthonos Óvodai Tagintézmény, Jásztelek - 5141

Bettina vagyok, 6 éves, nagycsoportos óvodás, a Katica csoport tagja.

Bővebben »Az én óvodám!

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

Máté vagyok, öt éves és a Bercsényi utcai „Kincskereső” óvodába járok Csongrádon , azon belül is a Mackó csoportba.

Bővebben »Környezetbarát gondolkodásmód

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Nevelési munkánkban kiemelt feladatot jelent a természet megismerésére, szeretetére, a környezet megóvására nevelés. Környezetünket folyamatosan és tudatosan formáljuk olyanná, amelyben a természet  örökké megújuló szépségét, sokszínűségét bemutathatjuk a gyerekeknek. Óvodásaink igényeinek megfelelően kialakított udvarunk számtalan természeti jelenség felfedezésére, gyűjtögetésre, játékos tanulásra nyújt lehetőséget. 

Bővebben »Ép természetben, ép lélek

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Az óvodás kor egy olyan fogékony időszak az ember életében, amikor még nagyobb erőfeszítés nélkül megtanulhat gazdálkodni a természettől kapott kincsekkel. Ennek szellemében kap időről időre hangsúlyt a környezetünk és védelmének megismerése óvodánkban.

Bővebben »Hajókirándulás Szentendrére

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A Mosolygó Óvoda Mókus csoportjának dajkájaként már sok kiránduláson részt vettem. Most egy hajókázós napunkat írnám le, ami nagy élmény volt felnõtteknek, gyerekeknek egyaránt.

Bővebben »Drámajáték: kirándulás

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Kirándulást megelevenítő drámajáték.

Bővebben »Az én ovim!

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Luca a nevem, 6 éves vagyok és gomba a jelem. A Mosolygó Óvodába, a Delfin csoportba járok. Nagyon szeretném látni a rajzomat anya számítógépén, a versenyes játékban...

Bővebben »Az én ovim!

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Katának hívnak, négy éves vagyok. A Mosolygó Óvoda Mókus csoportjába járok. Az anyukám is itt dolgozik, a Katica csoportban dadus néni, ezt nagyon szeretem. Lerajzoltam az óvodánkat, mert olyan szép, mint Vackor óvodája a színes, ékes palota!

Bővebben »Az én ovim!

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Domának hívnak, 6 éves voltam júliusban. A pillangó csoportba járok és perec a jelem. Azért szeretem a Mosolygó Óvodát, mert nagyon sok játék van és vannak jóbarátaim...

Bővebben »Az én ovim!

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Bálintnak hívnak, 6 éves vagyok, katicabogár a jelem, a zsiráf csoportba járok. Az óvónénik nagyon kedvesek és szépek: Andi néni, Ági néni és Szilvi a dadus. Szeretek óvodába járni, mert sokat lehet játszani, szeretek építeni és rajzolni...

Bővebben »Az én ovim!

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Tamarának hívnak, 6 éves vagyok, virág a jelem. A Delfin csoportba járok, a Mosolygó Óvodába. Az egyik óvó nénimet Barbarának, a másikat Editnek hívják, a kedves dajka nénimet Szilvikének. Nagyon szeretek ebbe a csoportba járni, sok érdekes dolgot lehet itt csinálni..

Bővebben »Az én ovim!

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Dalmának hívnak, 6 éves vagyok, a jelem szívecske, piros! A Mosolygó óvodába járok a Süni csoportba. Jó itt ovisnak lenni, mert sokat lehet játszani, szeretek rajzolni, sokféle játék van. Finomakat szoktam főzni a babaszobában...

Bővebben »Az én ovim!

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Tamarának hívnak, 6 éves vagyok. A Mosolygó Óvoda Pillangó csoportjába járok és helikopter a jelem. Imádom az ovimat, mert itt kedves gyerekek vannak és van sok barátom...

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

Egy három gyermekes anyuka vagyok. Gyermekeim a csongrádi Bercsényi utcai"Kincskereső"Óvoda csoportjaiba járnak. Az Óvoda választásakor nemcsak azt a szempontot néztem, hogy helyileg ide tartozunk, hanem a jó hírnévnek köszönhetően választottuk ezt az ovit.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Jo pár évvel ezelött, szorongva kísértem el kislányaimat az első óvodanap kezdésre, ami akkor a legkönnyebbnek tünt az összes többihez viszonyítva.Boldogan és jokedvüen szedték a kis lábacskáikat a kis tundérkéim.Mindannyian kiváncsiak voltunk:Milyen is az óvoda, az Óvonéni, és Kik lesznek az új barátok? Minden nagyon szép es nagyon jó volt, addig a pillanatig amig anyának mennie kellett, nekik pedig maradni...

Bővebben »Óvoda szeretlek! - Felnőtt farsang a Mosolygó Óvodában

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Az óvodában folyó magas színvonalú munkához fontos, hogy a dolgozók jól érezzék magukat az intézményben. Ennek érdekében igyekszünk sok olyan programot csinálni, amely jobban összekovácsolja a csapatot. Tagóvoda lévén, egy másik épületben működik a székhelyen lévő óvoda, rendszeresen tartunk közös értekezleteket, programokat, hogy minél jobban megismerhessük egymást. Ez volt a célja februárban közös farsangunknak.

Bővebben »Adventi készülődés az óvodában

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

Az óvodánkban évek óta hagyománynak számít a családokkal közös készülődés a karácsonyra.

Bővebben »Biztonságos közlekedésre való nevelés

Vécsi Kisvakond Óvoda, Vécs - 3265

Intézményünk kapott egy felhívást és egyben lehetőséget, miszerint a Heves Megyei Rendőr Főkapitányság és a Heves Megyei Baleset Megelőzési Bizottsága az országban elsőként egy, az óvodás- és kisiskolás korúaknak szóló programot indított, melynek célja a biztonságos közlekedésre való nevelés már fiatal korban is.

Bővebben »Olvasóvá nevelés a beszoktatás időszakában

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

A nyári élet után, nagyon vártuk a három éves kisgyermekeket a Pillangó csoportban. Szeptemberben, amikor a csoportszobát berendeztük, dekoráltuk, a játszósarkok kialakításánál kiemelt hangsúlyt kapott a könyvespolc. A gyermekek érdeklődésének megfelelően színes, változatos tartalmú könyveket biztosítottunk számukra.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat? - Rövid kis gondolat a mi óvodánkról, egy apuka szemszögéből.

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

Kettő gyerkőcöm is ebbe az oviba jár, egy öt éves kis fickó, és egy három éves kislány. Nos, bevallom férfiasan eleinte azon apukák táborát gazdagítottam akik ritkán járnak az oviba, jobb szeretik, ha az anyukák intézik ezeket a dolgokat. De ahogy telt az idő egyre gyakrabban megfordultam az oviban én is...

Bővebben »Vidám évnyitó hét az óvodában

Napközi Otthonos Óvodai Tagintézmény, Jásztelek - 5141

Szeptember elsõ napjaiban kerül megrendezésre óvodánkban a vidám évnyitó hét. Ezeken a napokon várjuk és szeretettel fogadjuk intézményünkbe szüleikkel együtt azokat a gyermekeket, akik most kezdik az óvodába járást, és azokat is, akik már elõzõ tanévben is óvodánkba jártak.

Bővebben »Az én ovim!

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

"Nagyon szeretem az óvodámat, mert itt mindig történik valami. Hol mozizunk, hol meseszínházat nézünk, vagy bűvészelőadást..."

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda, Veszprém - 8200

Gyermekünk nagyon könnyedén beilleszkedett az idegen környezetbe 2011. szeptemberében, amikor az újonnan induló Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodába kezdett járni, és azóta is szívesen megy ebbe a közösségbe.

Bővebben »Őszanyó látogatása

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Alma,alma, piros alma ,odafönn a fán,
Ha elérném, nem kímélném, leszakítanám.
De elérnem, nincs reményem, várom, hogy a szél
Azt az almát, piros almát lefújja elém.

A szél és őszanyó csoportunkba fújta az almát és sok-sok gyümölcsöt azért, hogy megismerjük, megkóstoljuk és salátát készíthessünk belőlük. A Törpék csoportja három hetes projekten dolgozik: „Gazdag,szorgalmas ősz" címmel.

 

Bővebben »Színházi előadások - óvodásoknak

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Ötödik éve dolgozom a budapesti Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvodájában, mivel szívem egyik bugyrában laknak a színházi előadások, így előszeretettel szervezek ezzel kapcsolatos programokat a gyerekeknek.

Bővebben »Színházban - óvodásokkal

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Óvodapedagógusként tudom, hogy ha egy családban nagy a korkülönbség, akkor nehéz a gyermekprogramokat összeegyeztetni, hiszen kinek kedvezzen a szülő, a kicsinek vagy a nagyobbnak?

Bővebben »A gyermek képességeinek megsegítése több irányból - egy közös óra élménybeszámolója

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A Mosolygó óvoda azon szerencsés helyzetben van, hogy külső szakemberek segítségére is számíthat. Mivel nagyon családias légkörben éljük mindennapjainkat, nagyon hamar részesei lettek ennek a közösségnek. Jelenleg az óvodát az önkormányzat tartja fent, ebből kifolyólag az intézmény egy fejlesztőpedagógust tudhat sajátjának. A logopédus, pszichológus, utazó gyógypedagógus pedig külső szaktanácsadó, pedagógiai intézmény biztosítja.

Bővebben »Játszóházban a Pillangó csoport

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A pillangó csoport, egy szép tavaszi napon buszra szállt, hogy meglátogasson egy óbudai játszóházat. Amikor csak tehetjük, kimozdulunk egy kicsit. Már napokkal az indulás elõtt csak errõl suttogtak a gyerekek, és várták a nagy napot...

Bővebben »Márton napi lámpás felvonulás az óvodában

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

A Micimackó Óvodában próbáljuk gyermekeink tevékenységét úgy szervezni, hogy kellemes várakozással éljék meg a közelgő ünnepeket. Maguk az ünnepségek a felnőttek és gyermekek számára az ünnepi előkészületekkel kezdődnek. Ezek az előkészületek a délelőtti foglalkozások keretében történnek. Itt kezdenek megismerkedni a gyermekek az ünnep lényegével, a hozzá kapcsolódó szokásokkal, hagyományokkal. Ez a Márton nappal kapcsolatban is így történik.

Bővebben »Almafesztivál az óvodában

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

Az év közbeni ünnepek szorosan kapcsolódnak nevelési-oktatási munkánkhoz, mely gyermekeink számára érzelmileg komoly töltést ad. Igyekszünk gyermekeink tevékenységét úgy szervezni, hogy kellemes várakozással éljék meg a közelgő ünnepet. Maguk az ünnepségek a felnőttek és gyermekek számára az ünnepi előkészületekkel kezdődnek. Az előkészületek során, amikor ünnepi dekorációt, ajándékot készítünk, vagy éppen süteményt sütünk, a gyermekek pszichésen is ráhangolódnak az ünnepekre. Az előkészületekben átélik a készülődés örömét, az ünnep előtti izgalmat. Az ünnep napján, ünneplőbe öltözve átélik a nap „másságát". Nevelési évünk első, szülők számára is nyitott rendezvénye az Almafesztivál.

Bővebben »Anyák napi készülődés a Süni csoportban

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Május elsõ vasárnapján köszöntjük az Édesanyákat. Ez nálunk is így történt, de most egy egészen új megközelítésben próbáltuk meg mindezt.

Bővebben »Állatok világnapja

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Október 4 az állatszeretetéről ismert Assisi Szent Ferenc ünnepe. Ekkor tartjuk az állatok világnapját. Az állatvédők ez alkalomból felhívják az emberek figyelmét a házi -és a vadon élő állatok helyzetére.

Bővebben »Húsvéti előkészületek a nagyböjti időben - a Feltámadás elbeszélése

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

A Húsvéti ünnep közeledtével arra gondoltunk, hogy az ünnep lényege sokszor elvész a húsvéti szokásokban. Már a gyerekek emlegették a locsolkodást és a tojásfestést. Ekkor döntöttük el, hogy most az idén külön projektet készítünk a Húsvétról, mint a kereszténység legnagyobb ünnepéről.

Bővebben »Nevelési programunkról

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

 

A Patakparti óvoda a nevéből eredően Ajkán a Torna-patak mellett egy lakótelep közepén található, közel a városközponthoz, de mégis csendes, szép környezetben.

 

Bővebben »Óvodai nevelési programunkról

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

 

Programunk tevékenységközpontú alapokon nyugvó saját helyi program. A napirend, a hetirend kialakítása a helyi igények, lehetőségek, hagyományok figyelembe- vételével történik.

 

Bővebben »Az éltető víz

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

A Víz Napja alkalmából a Nardini óvodánk tornatermében kéttucatnyi gyermek és feleannyi óvónõ kísérte el az ismeretrendszerezõ foglalkozássor keretében világutazásán Vízcsepp Manót, majd Kett módszerrel A vizeskorsó történetét ismerték meg és dolgozták fel a gyermekek. Az ünnepségen a város óvódái is képviseltették magukat 2-2 gyermekkel és egy vezetõ óvónõvel.

Bővebben »Közösségformálás

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Ősszel, az új óvodai év kezdetén, új gyerekek kerülnek a vegyes csoportba. Az új gyerekek számára, az óvoda más, mint az otthon bizalmas, családi környezete. A testvérekkel és barátokkal való játék helyébe, belép a teljesen idegen gyermekkel való játék.  

 

Bővebben »Színházlátogatás

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

Fontosnak tartjuk óvoda-pedagógusként, hogy a gyermekeknek megmutassunk és megszerettessünk minden olyan tevékenységet, ami művészi érték, ami elengedhetetlen lehet érzelmi fejlődésükben, ami segíti őket, hogy életük során teljes emberré válhassanak. Ennek érdekében szeretnénk mindent megtenni, hogy már kiscsoportos kortól láthassanak korosztályuknak megfelelő, értékes színházi , bábszínházi előadásokat. Hisszük, hogy a színház eszközeivel kell és lehet is tenni valamit a gyerekekért.

Bővebben »25 éves óvoda szülinapot tartottunk…

Lurkó Kuckó Óvoda, Őrtilos - 8854

25 éves lett óvodánk 2012. november 09-én. Ez alkalomból egész napos programmal kedveskedtünk a gyerekeknek. 

Bővebben »Jeles nap – Farsang

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Oly mértékben korlátok közé szorítja az élet a gyermekeket, hogy folyamatosan keresnünk kell az alkalmat a gátlások oldására. A több héten át tartó készülődés, majd a farsangi mulatozás mind-mind lehetőséget ad arra, hogy feloldja a feszültségeiket, megtanulják a sokféle érzelem kezelését. 

Bővebben »Születésnapi buli

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

Tatabánya szívében van egy óvoda, Micimackó a neve. Nem a Százholdas Pagonyban lakunk, de az óvodás éveket az itt dolgozó felnőttek igyekeznek meseszéppé tenni. A malacka csoportban erről Hajni néni, Éva néni és Zsófi néni gondoskodik. Persze mindez lehetetlen lenne az összetartó szülői közösségünk nélkül. És még Róbert Gidát- Csilla vezi nénit nem is említettük!

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

Ez nehéz és egyben könnyű kérdés ,melyre ha röviden szeretnék válaszolni, mert jó . Persze ennél azért egy kicsit bővebb gondolatot osztanék meg .Ha valaki csak úgy titokban belesne az óvodánkba egy csodálatos kis családias helyet látna, melyben kicsiny emberkék szorgosan szívják magukba a tudást. Az óvónénik , dajkanénik minden kis gyereknek kicsit a pótmamája lesz és kifogyhatatlan ötlettárukkal tanítják őket az élet kis,vagy talán nem is olyan „ kis" dolgaira .

Bővebben »Hatalmas platánfák árnyékában

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

 

Óvodánk történetét az 1900-as évektől tudjuk nyomon követni. Berényi Lipótné volt az óvoda épületének tulajdonosa, aki magánóvodaként működtette lakását, úttörő munkát végezve a kisdednevelés területén. 1922-től a város tulajdonába került az óvoda, majd 1944-ben korszerűbb emeletes épületté építették át.

 

Bővebben »7. terményfesztivál a Radnóti M. Utcai Tagóvodában; kicsit másképpen!

Radnóti M.Utcai Tagóvoda, Pécs - 7633

Idén ősszel megtelt az óvoda udvara, sokan elfogadták a meghívásunkat a kellemes őszi időben. A hagyományos terményfesztiválra jöttünk össze, hetek óta terveztük, szerveztük, díszítettük az óvodánkat. Ilyenkor az ősz jegyében tevékenységeket kínálunk közös időtöltésre. Ebben az évben kicsit másképpen töltöttük meg tartalommal.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Napközi Otthonos Óvoda, Bucsa - 5527

Ahhoz, hogy el tudjam mondani, hogy miért szeretem a mi óvodánkat, el kell mondanom a következőket:
Sokszor tapasztalom, hogy fiatal és felnőtt emberek, ha a falusi életről kellő tapasztalat nélkül nyilatkoznak, akkor csak ennyit mondanak:
- Nincs is ott semmi!
- Hiszen ott nem is lehet csinálni semmit!
- Nem is történik ott semmi!

Bővebben »Márton napi ludaskodások

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

A Szent Márton nap, november 11., jeles dátum a népi kalendáriumokban: ekkorra híznak meg a fiatal libák, érik meg az újbor. Márton napjához számos időjóslás is fűződik: Márton olykor fehér lovon jár - tehát fel kell készülni a havazásra; ha pedig Márton lúdja jégen áll, karácsonykor sárban botorkál, vagy ha jókedvű Márton, kemény lesz a tél.

A közmondás úgy tartja, aki Márton napján libát nem eszik egész éven át éhezik.

Bővebben »Hagyományápolás, szüreti felvonulás

Nyitnikék napköziotthonos tagovoda Szuhogy, Szuhogy - 3734

„ Legyen az óvoda a játéké, legyen az óvoda élményszerű, legyen játékos, hogy a gyermek felszabadultan tudjon megnyilvánulni, kibontakozni, tanulni, tapasztalatokat gyűjteni." / Dr. Kovács György/

Bővebben »A mi dadusunk írta: Irány a játszóház!

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A mi óvodánk a Gyermeksziget Montessori Óvoda MOSOLYGÓ Tagóvodája egy ideje minden évben lehetőséget kap arra, hogy mind a kilenc csoport összes gyereke ingyen elmehessen a közeli játszóházba, ahol a felgyülemlett energiáikat egy pillanat alatt levezethetik.

Bővebben »Alapítványunk

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A Mosolygó Óvodáért Alapítvány 1998-ban azzal a céllal alakult, hogy segítse, támogassa a Mosolygó Óvodában folyó munkát. Úgy gondolom, hogy ezt az elmúlt 14 évben szűkös lehetőségeink ellenére sokféle módon sikerült megvalósítani. A teljesség igénye nélkül szeretném elmondani, hogy mik voltak azok a legnagyobb események, beszerzések, amelyekkel hozzá tudtunk járulni az intézményben folyó munkához.

Bővebben »Óvodásaink úszásoktatása

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

A tatabányai Micimackó Óvoda, a városrész legrégibb intézménye.
2000/2001-es tanévtől az új, tevékenységközpontú pedagógiai programunk szerint végezzük nevelő-oktató munkánkat, ami a gyermeki tevékenységre építve, azt felhasználva fejleszti a gyermekek személyiségét, így juttatja őket újabb és újabb ismeretek birtokába. A tevékenységközpontú óvodai nevelés lényeges eleme az egészséges testi fejlesztés.
Intézményünk alapfeladatán túl, már évek óta igyekszik elősegíteni óvodásaink úszásoktatását

Bővebben »A JÁTÉK és a tanulás összekapcsolódik

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

Az óvodai ismeretszerzés legfontosabb színtere, a játék a gyermekek élettere. Ebben él, ebben fejlődik. Ez az a hely, ahol minden megtörténhet. Itt lehet megeleveníteni az emlékeket, problémákat, a környezetében élők egymáshoz való viszonyát. 

Bővebben »Környezet megismerése és védelme

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

Programunk alapja, hogy olyan szituációkat, helyzeteket hozzunk létre gyermekeink számára, amelyekben a körülöttük lévõ világ megismerését cselekvések sokasága, érzékelése, átélése biztosít. Minden területen úgy szerveztük gyermekeink napjait, hogy életfeladatokra készítjük fel õket.

Bővebben »Csalamádé, avagy a Zene mindenkié

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

2010-ben hirdette meg az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszere: a Nevelési- Oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatására vonatkozó pályázatát. A projektet két, nagy hagyományokkal rendelkező és magas színvonalon működő kulturális intézmény, a Tatabányai Szimfonikus Zenekar Egyesület és az Alapítvány Tatabánya Tánckultúrájáért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény közösen nyerte meg. 

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Már az óvoda neve csalogatóan hangzik számunkra. A hely, ahol elhelyezkedik az ,,Elvarázsolt Házikó’’ mesés és egészséges környezet, mivel rengeteg fa veszi körül. Már csak ezért is érdemes ebbe az óvodába hozni a gyerekeket.

Bővebben »Szeretet torna

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Óvodánk, Óbuda szélén, egy lakótelepen található, annak minden szépségével, és hátrányával. Egyrészt a zsúfoltságnak is van némi előnye. Történetesen a mi lakótelepünkön szerencsére nem jellemző, hogy valakinek ne volnának barátai. Sajnos a hátrányokat is érezzük, és ezért ennek megfigyelésére, és kontrollálására kiemelkedő hangsúlyt fektetünk! 

Bővebben »Anyák napja

Vécsi Kisvakond Óvoda, Vécs - 3265

Kicsiny óvodánkban kiemelt helyen szerepel az anyák napi ünnepség. Ez olyan ünnep, ami a gyermekek számára inkább a külsőségekben nagy jelentőségű.

Bővebben »A nomád élet csodái

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

„Múlt nélkül nincs jelen és jövő.”  - lehetne a mottója annak a kirándulásnak, amelyen az Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvodájának Mazsola csoportja részt vett. Tavasszal nyitotta meg kapuit Ajkán a Nomád Park. 

Bővebben »Mit szeretünk az óvodánkban?

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

A Nardini Napköziotthonba jár mindkét kislányunk. Abból a meggondolásból választottuk ezt az óvodát, mert szerettük volna, ha az itthon kapott nevelés megerősítést nyerne az óvodai nevelés során. 

Bővebben »Ha még lenne több gyerekem...........

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

Ami már biztos nem lesz.De az tuti Őket is ebbe az óvodába járatnám!

Bővebben »Bölcsis Buli Babáknak!

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

A Csorvási ÁMK Óvodájának bölcsődei csoportja vagyunk.A bölcsődés gyermekek ellátásán kívül havonta egyszer játszóházat szervezünk azoknak a gyermekeknek és szüleiknek akik még nem járnak  bölcsődébe. 

Bővebben »Kirándulás 2012-ben egy Ökocentrumban

Bükk Kincsei Napköziotthonos Óvoda, Cserépváralja - 3417

Kicsinyke óvodánkban eddig hála Istennek, még minden évben meg tudtuk oldani, hogy elmenjünk egy egy napos kirándulásra.

Bővebben »Az én ovim!

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

"Kingának hivnak és az óvodám neve Elvarázsolt Házikó. Reggel nagyon várom a társaimmal való találkozást és beszélgetést. Ezután legózunk és felsorakozás utan kezet mosunk és reggelizünk..."

Bővebben »Az én ovim!

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

"Az én nevem Nikol, nagy csoportos vagyok és lerajzoltam óvodámat. Az épület körül vidám gyerekek boldogan éneklik a "Barátok ,barátok mindenki a barátom.." éneket..."

Bővebben »Az én ovim!

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

"Imola vagyok és az Elvarázsolt Házikó Óvodába kisér minden reggel édesanyám. Az óvónéni mosolyogva vár és én boldog vagyok, hogy itt lehetek. Az én óvodámat rajzoltam le, ahova szivesen járok."

Bővebben »Az én ovim!

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

"Robikának hivnak, négy éves vagyok és a Törpék csoportjába járok. Az én óvodámat rajzoltam le és szeretek ide járni..."

Bővebben »Az én ovim!

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

"András a nevem és nagy csoportos óvodás vagyok. Lerajzoltam az Elvarázsolt Házikó Óvodámat,ahova minden reggel anyukam kocsival elhoz..."

Bővebben »Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda bemutatása

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Óvodánk 1979-ben nyitott Békásmegyeren nagyon ideális környezetben. Közelünkben folyik a Duna, másik oldalról, hegyek övezik.

Bővebben »Hajókázás a Rabszolgályával

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A III. kerület sportéletének egyik aktivistája - Horváth Indián Pál - felajánlotta a kerületben lévő oktatási intézményeknek, hogy az óvodásokat és az alsó tagozatos gyermekeket elviszi hajókázni a Dunán a maga / és a fia / által készített hajón.

Bővebben »Kirándulás: a Paradicsomban jártunk

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A III. kerület egyik legnépszerűbb étterme, a Pizzaparadicsom tavasszal vendégül látta a kerület óvodásait.

Bővebben »Állatok világnapja a Katica csoportban

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

 

Témahét keretében emlékeztünk meg az állatok világnapjáról, a Fő utcai Platánfa óvoda Katica csoportjában.

 

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Szivárvány Egységes Óvoda-Bölcsőde, Bőny - 9073

Az óvodánk Győr-Moson-Sopron megyében található Bőnyön. A mi kis ovink a falu közepén áll, szomszédságában található a Szent István Király Általános Iskola és az evangélikus templom.Az 1970-es években épült akkor 2 csoporttal nyitotta meg kapuit, azóta a csoportok száma 4-re emelkedett és közel 90 gyermek jár az intézménybe.

Bővebben »Törpés farsang

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Tavaly is sor került az Elvarázsolt Házikóban a farsangi mulatságra. Két hetes projektünk záró része a farsangi bálunk volt, ahol midengyik törpe beöltözött jelmezbe.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

A mi óvodánk Az Elvarázsolt Házikó. Ugye milyen szép neve van? Valóban elvarázsol. Gyereket, szülőt egyaránt. Egy külön világ kapuit tárja fel előttünk. Ennek az ún. feltárásnak, különlegesnek, érdekesnek kell lennie ahhoz, hogy minden kis csemetét bevezessen egy új, feltárásra váró birodalomba. Ez sikerült is.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Búcsúszentlászlói Napközi Otthonos Óvoda, Búcsúszentlászló - 8925

A legfontosabb, hogy nem csak én szeretem az óvodánkat, hanem a gyerekek is.
Már az első naptól nem volt probléma abból, hogy új környezetbe, új ismerősök közé kerültek.
Mind az óvónénik, mind a dajka nénik nagyon kedvesek voltak, és a pityergős gyerekeket is pár napon belül bevonták a közösségbe, egy-két napon belül ők is megtalálták azokat a játékokat, amikben örömüket lelték.

Bővebben »A mi dadusunk írta: Óvodai kirándulás a kecskefarmon

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó tagóvodájának Mókus csoportjában dolgozom dajkaként. A mi csoportunk nagyon szeret kirándulni, most az egyik kedvenc kirándulós történetemet írnám itt le.

Bővebben »Miért szeretem a mi ovinkat?!

Napközi Otthonos Óvodai Tagintézmény, Jásztelek - 5141

Gyermekem idén szeptemberben kezdte meg az óvodát! Több dolgot is figyelembe kellett vennem az óvoda választásnál. Első sorban azt, kellett megfontolnom, hogy mi a legjobb a gyerkőcnek és miként tudjuk megoldani az oviba járást! Utóbbinál arra gondolok, hogy a kis tesóval milyen módon tudom megoldani a bejárást segítség nélkül, mert az sajnos nem nagyon van. Több tanácsot is kaptam, de aztán megszületett a döntés és beiratkoztunk a lakóhelyünkön lévő Napközi Otthonos Óvodába Jásztelken!

Bővebben »Népi gyermekjátékok II.- Óvodai gyakorlat

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

E témakör felé mindig nagy érdeklődéssel fordultam, hiszen második osztályos koromtól óvó- vagy tanító néni szerettem volna lenni. Ötödik osztályos koromban már lehetőségem volt néptáncot és népdalokat tanulni, nyolcadikosan pedig a szamosújvári Kaláka néptáncegyüttes szólóénekese és táncosa lehettem. Ezek a dolgok mind közelebb és közelebb kerítettek a népi kultúránk megismeréséhez. A középiskola után az óvó-tanítóképző főiskolán tanulhattam, amelynek végzésekor, ugyancsak ez a téma fogott meg a leginkább, és a diploma dolgozatom is a Népi gyermekjátékok tanítása az óvodában címmel íródott meg.

Bővebben »A Pillangó projektről

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

A Nardini Napköziotthon Szent Erzsébet csoportjának óvónője vagyok. A pillangó projektünket szeretném bemutatni.
A nyár beköszöntésével napközink udvarán a gyermekekkel, nap mint nap felfedeztük, megfigyeltük a fák, füvek friss zöldjét, a madarak csicsergését, a fűben ugráló szöcskéket, a színes, repülő pillangókat és virágokon a katicabogarakat.

Bővebben »Népi gyermekjátékok I.

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

A játék megolajozza a testet és a lelket - kezdeném ezzel a kis rövid idézettel, aminek minden szavával teljesen egyetértek. 

Bővebben »Őrangyalok napja a Nardini napköziben - Tóbiás története (Tob. 4-13)

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Az angyalok hozzátartoznak a teljes világképhez. A Szentírásból úgy ismerjük meg az angyalokat, mint Isten küldöttei, hírnökei. Létezésüket a kinyilatkoztatás titokzatos módon közli. Az angyalnak nem csak az ember felé való irányultsága van, hanem elsősorban Isten felé.
Az angyalok tiszteletére vonatkozólag, két meggyőződés kialakítására kell törekednünk: a személyek látható jelenléte mellett, láthatatlan lények is körülvesznek minket, akikkel az imádság segítségével léphetünk kapcsolatba.

Bővebben »Imára való nevelés a Nardini óvodában

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Az ima a láthatatlan világ felé való fordulás. Megnyitja az utat a láthatatlan valósághoz, az Istenhez. Minden embernek megvan a képessége, adottsága, hogy a láthatatlant észrevegye. A gyermekben ez a képesség különösképpen erős. Ezt az erőt Isten ajándékozza nekünk, aki képessé tesz minket, hogy az igazi benső életet, a dolgok lényegét észrevegyük.

Bővebben »Egy alternatív pedagógiai módszer beépítése a fejlesztő pedagógiába

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A Montessori módszer világszerte ismert, nagy múltra visszatekintő pedagógiai irányzat. Ez a módszer rengeteg lehetőséget ad arra, hogy az evvel foglalkozó pedagógusok előtt kinyíljon a világ, hiszen a sokszínű eszközrendszere mindig újításra készteti az embert.

Bővebben »Ilyen a mi Farsangunk

Vécsi Kisvakond Óvoda, Vécs - 3265

Minden évben nagy izgalommal készülünk a farsangi bálra, karneválra. A gyerekek nagyon szeretik ezt a napot, hiszen ilyenkor nem teljesen a megszokott napirend szerint telik a napunk. Kicsit kötetlenebb, szabadabb, megengedőbb, ugyanis az izgalom miatt nyüzsgőbbek, hangosabbak, mint egy átlagos napon.

Bővebben »Miért szeretem az óvodámat?

Bükk Kincsei Napköziotthonos Óvoda, Cserépváralja - 3417

Fanni vagyok 5 éves és a Bükk Kincsei Napköziotthonos Óvoda nagycsoportjába járok.
Én azért szeretem az óvodánkat, mert nagyon sok játék van ott amivel mindennap nagyon jókat tudunk játszani a többi csoporttársammal. Rengeteg foglalkozást tart az óvonéni nekünk.
Sok verset, mondókát és éneket tanulunk. Szeretek az udvaron fogócskázni, bújócskázni, mászókázni, homokozni a többiekkel.
Mindig nagyon várom azokat a napokat, amikor nekem kell teríteni.Sokat segítek óvónéninek a kisebbek öltöztetésében.
Nagyon szeretek ebbe az oviba járni!

Bővebben »Születésnap, névnap ünneplése az ovinkban!

Bükk Kincsei Napköziotthonos Óvoda, Cserépváralja - 3417

Már többször is említettük, hogy a mi kicsiny Bükk Kincsei Napköziotthonos Óvodánkban, minden jellegzetes ünnepet megünnepelünk, megemlékezünk róla.
Nálunk a mikulás, karácsony, farsang, anyák napja, ballagás mellett nagy hangsúlyt fordítunk a gyermekeink születésnapjának, névnapjának a megünnepléséről.

Bővebben »Az én ovim!

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

"Ez az ovi a legszebb a világon. Ide jár a testvérem is, Dávid, csak ő a nagycsoportban van..."

Bővebben »Az én ovim!

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

"Jó itt az oviban. Ide járok a testvéremmel együtt. Ő az első napokban egy kicsit sírt, de én megvigasztaltam..."

Bővebben »Az én ovim!

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

"Ayan vagyok és nagyon szeretem az ovim. Szeretek óvodába járni, mert sokat játszhatok a barátaimmal, főleg Maxival..."

Bővebben »Márton napi előkészületek

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Óvodánkban ötödik éve, a november 11-i dátumhoz legközelebb eső pénteken tartjuk a Márton napi felvonulást, Ez az ünnep nem csak arra jó, hogy összehozza egy gyertyafényes sétára a közösséget, hanem arra is megfelelő alkalom, hogy a gyerekek tudását bővítsük és kreativitását megmozgassuk.

Bővebben »Óvoda másképp – Kedd – Városnézés – És még valami...

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Megérkezett a kedd. A gyerekek érkeztek, hozták a tojásokat, szorongatták a kezükbe, kérdezősködtek, vajon mire kell. Mi lesz belőle? Összegyűjtöttük őket és bele tettük egy kosárkába, hogy várjanak minket, amíg reggelizünk.

Bővebben »Óvodai környezet és a környezeti nevelés

Nyitnikék napköziotthonos tagovoda Szuhogy, Szuhogy - 3734

Az óvodában történő környezeti nevelés módját, módszereit nagymértékben befolyásolja, hogy az intézmény milyen környezetben helyezkedik el,milyen természeti adottságokkal rendelkezik.
A környezet adott, bennünk óvodapedagógusokban azonban olyan értékek rejlenek, melyeket szüleinktől, nevelőinktől kaptunk és mindazoktól, akik valamilyen módon személyiségünkre hatottak. Ezeket az értékeket szeretnénk mi is tovább adni a jövő generációja számára.
Célunk, hogy az óvodásokban kialakítsuk a természet szeretetét, a szép iránti fogékonyságot, a rácsodálkozás örömének átélését.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Vécsi Kisvakond Óvoda, Vécs - 3265

Három gyermekes édesanya vagyok. Immár 12 éve vagyok Vécs falu lakosa és ez idő alatt falu óvodájának a részesévé is váltam. Legidősebb lányom 2000-ben kezdte el az óvodát itt Vécsen, majd a középső is idejárt és most a legfiatalabb lányom is idejár óvodába.

Bővebben »Törpék az Elvarázsolt Házikóban

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Szamosújváron, a kis városkában, pontosabban az örmények által létrehozott parkban pár évvel ezelőtt felépült egy gyönyörű és barátságos óvoda. Ez az óvoda az Elvarázsolt Házikó nevet kapta, ahol 12 román és 2 magyar csoport éli mindennapjait.

Bővebben »Önkéntes örökbefogadás

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Észrevették már, hogy kicsit „senki földjévé" vált a csongrádi vasútállomás melletti liget? Az utazni készülők sietős dolgukban már nem, a vonattal érkezők pedig még nem foglalkoznak a kis part állapotával. Pedig az előbbiek ezt a képet őrzik magukban városunkról, utóbbiak az elavult, de számunkra mégis kedves állomás épülete után ezzel a köztérrel találkoznak először, amikor Csongrádra érkeznek. Nekünk - mármint a Fő-utcai Platánfa Óvoda Brumi csoportjának - kedvenc helyünk évek óta a változatos növényekkel -fákkal, cserjékkel- telepített kis park.

Bővebben »„Körözd le a hulladékot!”- az óvodában is

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Az Iparfejlesztési Közalapítvány a Hulladékkör 2 projekt keretében országos vetélkedőt szervezett iskolás fiatalok számára „Körözd le a hulladékot!" címmel.

 

Bővebben »Középpontban a VÍZ és a FÖLD!

Fő utcai Platánfa Óvoda, Csongrád - 6640

Verőfényes tavaszi hangulattal köszöntött be március vége a Platánfa oviba, ahol ezekben a napokban a víz körül forgott minden.
Egész héten vízhez kapcsolódó programokkal, feladatokkal tettük próbára a gyerekek, szülők leleményességét, aktivitását. Volt itt vízzel kapcsolatos találós kérdés, mese, vers, sőt a Víz napján kék színű ruhában, kiegészítőben pompázó felnőttek és gyermekek kísérletezgethettek a vízzel.

Bővebben »Miért szeretem az óvodát?

Erdei óvodák, Budapest - 1213

Várakozás, izgalom, félelem, aggódás töltött el ikergyermekeim szeptemberi óvodakezdésekor. Igyekeztem felkészülni az előttem álló beszoktatással járó problémákra, sírásra, hisztire stb... Legnagyobb meglepetésemre és örömömre gyermekeim első pillanattól kezdve elfogadták és megszerették az óvodát.

Bővebben »KRESZ suli az oviban

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

2012 májusában első alkalommal - de nem utoljára - KRESZ sulit tartottunk a Mosolygó óvodában, hogy a gyerekek megismerhessék a biztonságos közlekedés alapszabályait! Ez igen fontos óvodánk számára, hiszen naponta olvashatunk gyerekbalesetekről, amelyek elkerülhetőek lennének, ha a gyerekek ismernék a KRESZ szabályait.

Bővebben »Rendhagyó ballagás a Mosolygó Óvodában

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Mi, a Mosolygó Óvoda pedagógusai mindig próbálunk megfelelni nevünknek, azaz mindig próbálunk valami pluszt nyújtani a gyerekeknek, amivel mosolyt csalhatunk az arcukra. Idén májusban azonban a kiszemelt „célszemélyek" néhány kolléga volt!

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Nyitnikék napköziotthonos tagovoda Szuhogy, Szuhogy - 3734

Számomra a kislányom óvodája a szuhogyi Nyitnikék napköziotthonos óvoda nagyon sokat jelent érzelmileg. Hosszú - hosszú évekkel ezelőtt én magam is idejártam ki gyermekként, amiről nagyon sok szép emléket őrzök mind a mai napig. Egész életemre kihatással volt az ott dolgozók hozzáállása, nevelése és irántunk való szeretete.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Nyitnikék napköziotthonos tagovoda Szuhogy, Szuhogy - 3734

Számomra a gyermekem, kislányom óvodája a szuhogyi Nyitnikék napköziotthonos óvoda nagyon sokat jelent.

Bővebben »A mi óvodánk

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A Mosolygó Óvoda olyan, mint a neve is mutatja. Mosolyognak az óvó nénik, az egyetlen óvó bácsi, a dadus nénik, a konyhás nénik, a karbantartó bácsi, a gazdasági ügyeket intéző néni és mosolygok én is mikor belépek , hogy aznapi logopédiai munkámat elkezdjem.
A mosolyom egész nap kitart, mert nagyon jó érzés itt dolgozni. A gyerekek jókedvűen látnak neki minden foglalkozásnak.

Bővebben »Felkészülés a téli ünnepség sorozatra

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Botog Emília a Nardini Napközi otthon Szent Antal csoportjának óvónője vagyok. A téli ünnepség sorozatra való felkészülés mindig nagy örömet jelent számomra.

Bővebben »Itt nem szégyellnek Istenről beszélni – ezért is szeretem!

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

A székelyudvarhelyi Nardini napköziotthon olyan, amilyennek egy igazi óvodának, és minden tanintézménynek, lennie kéne. Nevel, tanít, oktat, fejleszt, lelket nemesít, Istenhez emel - egyszóval emberré próbál alakítani. A ferences templomba kapaszkodó óvoda épülete jelzés értékű: valahogy így kéne a léleknek is Teremtőjéhez kapcsolódnia.

Bővebben »EGÉSZSÉG ÉS MOZGÁS HETE a csepeli Erdei óvodák Szúnyog utcai óvodájában

Erdei óvodák, Budapest - 1213

Óvodánk kiemelt feladata a mozgás. Célunk a mozgás megszerettetése, mozgásigény kielégítése, mozgásfejlesztés és az egészségmegőrzés. Az óvodában számos program, rendezvény szolgálja ezt a célt, többek között a tavasszal megrendezésre kerülő „Egészség és mozgás hete". A rendezvényhetet lázas készülődés előzi meg, a családok otthon készítenek különböző, a témához kapcsolódó alkotásokat, melyekből kiállítást rendezünk.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Nyitnikék napköziotthonos tagovoda Szuhogy, Szuhogy - 3734

Miért szeretem az óvodát? Nagyon örülök, hogy ilyen óvodába járathatom a gyermekeimet, mivel együtt tudunk dolgozni az óvónőkkel. Mindent meg tudunk beszélni a gyerekkel kapcsolatban.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Napközi Otthonos Óvodai Tagintézmény, Jásztelek - 5141

A mi óvodánk vidéken van, de felszereltsége és színvonala vetekszik a városi óvodákkal.
Mi elég korán, két és fél évesen kerültünk a családi napköziből az oviba. Bár év közben történt a váltás, mégis nagyon szívélyesen fogadtak bennünket és rugalmasan kezelték a dolgot.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Kiserdei Óvoda Kerekerdő Tagóvoda, Balatonfüred - 8230

Balatonfüred keleti része Balatonarács, mely valaha különálló település volt. Ennek megfelelően itt külön közösség él, akik nem fürediek, hanem arácsiak. Ennek az identitástudatnak szerves része a helyi gyermekek egyazon közösségbe járása, és mi igen szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen van SAJÁT óvodánk. Ez az óvoda a Kiserdei Óvoda Kerekerdő Tagóvodája, azaz a mi „arácsi ovink". Nekem 2 lányom jár ide, és egész biztosan a harmadik is ide fog.

Bővebben »A víz világnapja a Patakparti Óvodában

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

 A Föld vízkészletének kevesebb mint 3 százaléka édesvíz, és ennek is csak tizede vehető közvetlenül igénybe, a többi sarki jégsapkákba, gleccserekbe van zárva.
 Több mint egymilliárd ember nem jut egészséges és elegendő ivóvízhez.

Bővebben »Állatok Világnapja a csongrádi Kincskereső Óvodában

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

Minden évben október 4-én ünnepeljük az Állatok Világnapját. Ez a nap Assisi Szent Ferenc halálának napja. A rendalapító Szent Ferenc az állatok védõszentje, a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük.

Bővebben »Miért szereti a Down szindrómás Fannika a Nardini óvodát?

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Fanni lányom hét éves múlt augusztusban, jelenleg iskola előkészítő csoportba jár. Ő down szindrómás. 3 éves korában elkezdte óvodai életét, a székelyudvarhelyi Nardini Óvodában.

 

Bővebben »Az én óvodám!

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Azért szeretek ide a Szent Erzsébet csoportba járni, mert sok szép érdekes játékok vannak, amivel lehet játszani. Sok kedves barátnőm van, akikkel babázhatok, labdázhatok és babakocsizhatunk...

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Lámpás Református Óvoda, Halásztelek - 2314

 

Nagyobbik lányunk 2006-ban, kisebbik 2007-ben kezdte az óvodát a Halásztelki Lámpás Református oviban, ami az év szeptemberében nyitotta meg kapuit. Az óvónénik minden erejükkel azon voltak, hogy a gyerekek örömmel járjanak oviba, jól érezzék magukat a közösségben.  A mi kis történetünk, ami szülőként meghatott:

 

Bővebben »Karácsony a mi ovinkban

Vécsi Kisvakond Óvoda, Vécs - 3265

A nemzeti ünnepekről mindig megemlékezünk a kellő időben és módon, ám a Karácsony az teljesen más a gyermekek számára mind külsőségekben, mind érzelmileg. Óvodánkban hagyománya van a Karácsonyi ünnepnek. Kezdődik az Adventi időszakkal, amikor is készül az adventi koszorú, a gyermekek aktív közreműködésével.

Bővebben »Farsangi bál az oviban

Bükk Kincsei Napköziotthonos Óvoda, Cserépváralja - 3417

Mint ahogy a bemutatkozónkban is írtuk, mi minden jeles napot, ünnepet megünneplünk, megemlékezünk róla a mi kis helyi szokásaink szerint. Van amelyiket nyíltan, de van olyan ünnep amit csak zárt körben tartunk meg. Ilyen zártkörű ünnepünk a farsangolás is.

Bővebben »Láthatósági mellény viselése a kirándulásokon

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

A Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda Békásmegyeren, Budapest egyik legtisztább levegőjű területén található. Közelünkben folyik a Duna, de a budai hegyek is nagyon közel vannak hozzánk. Ezeket a lehetőségeket kihasználva törekszünk arra, hogy óvodásainkkal minél többször tegyünk kisebb-nagyobb sétákat a Duna-parton, vagy pl.  ellátogassunk a hegy lábánál található Gőtés-tóhoz, de egy-egy csoport a Margitszigetre vagy a Hajógyári szigetre is ellátogat.

Bővebben »Óvoda másképp – Péntek – Örüljünk és vigadjunk

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Elérkezett a péntek. Egy ismeretekben, információkban és tevékenységekben gazdag hét áll mögöttünk. Meggyőződésünk, hogy minden egyes tevékenység a gyerekek kedvére való volt és sokat is tanultak belőlük.  

Úgy döntöttünk, hogy a pénteki napot a zenének, táncnak és a szórakozásnak szenteljük. Üdítővel, ropival és a gyerek kedvenc játékaival zártuk ezt a sikeres hetet.

Bővebben »Óvoda másképp – Csütörtök – Húsvéti készülődés

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Csütörtököt mutat a naptár. Itt az ideje egy újabb izgalmas tevékenységnek. Ez a tevékenység az egész napunkat lefoglalja. Délelőtt minden csoportban, a miénkben is, a szülők bevonásával hatalmas Húsvéti készülődés folyik. Minden csoport a maga elképzelése szerint szervezi meg.

Bővebben »Óvoda másképp – Szerda – Vigyázzunk a természetre

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Az óvodánk nagy hangsúlyt fektet a természetvédelemre. Mindennapi tevékenységeinkbe próbáljuk becsempészni a természetvédelem szabályait, ideértve az állatvilágot, növényvilágot. Úgy véljük és hisszük, hogy a természet védelmét már zsenge korban el kell kezdeni

Bővebben »Óvoda másképp – Hétfő - Sportvetélkedők

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

 

Hétfő reggelre ébredve az óvodánkba nagy nyüzsgés  - mozgás volt. Egymás váltották a különbnél különb sportvetélkedők.

            Volt közöttük zenés, zene nélküli, egymás között versengtek a csoportok vagy csak magukban egy – egy csoport, lényeg az, hogy óvodánk udvarán a szépen berendezett futballpálya állandóan tele volt gyerekekkel, felnőttekkel. Egyes csoportok bevonták a szülőket is nézőként vagy részvevőként. 

 

Bővebben »Óvoda másképp...

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

A 2011 – 2012 - es tanévet újítással kezdtük, mivel a tanügy beiktatott egy új programot a tavaszi időszakra, éspedig az „Óvoda másképp” nevezetű programot.  Ennek lényege hogy egy héten keresztül, minden nap más és más fajta tevékenységeket vezessünk be az óvodánkba.

Bővebben »Mosolygó foglalkozások

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Csoportunkban a Montessori játékokon kívül számos más foglalkozással is ösztönözzük az óvodásokat a mindennapi, aktív tevékenykedésre.

Bővebben »Az első Mosolygós benyomások (egy óvóbácsi tollából)

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Ez év szeptemberében a gyermekeken kívül új kollégákat is érintett a beszoktatás időszaka, mert nemcsak új kiscsoportosok érkeztek a (Gyermeksziget Montessori Óvoda, Mosolygó Tagóvodájába a Kelta utcába), hanem új Kolléganők, és személyemben, kakukktojásként egy férfiember is felvételt nyert az Intézménybe. 

Bővebben »Én és a családom

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

 

   Az én családom pont nekem való
   Róluk minden jó elmondható,
   A papa,a mama,a tesóm meg én
   A legjobb család vagyunk a föld kerekén.

 

Bővebben »Montessori nevelés a mindennapokban

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

 

A csoportunkba járó gyerekek számára játékos eszközökkel kínálunk fejlődési lehetőséget a mindennapi életre a Montessori rendszer segítségével. Ezeket a tevékenységeket vagy az asztaloknál egyénileg végzik a gyermekek, vagy együtt ülünk körbe a szőnyegre és közösen oldják meg a feladatokat.

 

Bővebben »"Süssünk, süssünk valamit" - az óvodában

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

A projekt témáját a gyerekekkel együtt választottuk ki, amikor egy előző projekt-téma keretén belül a piac felé menet (zöldségvásárlás céljából), egy kenyérbolt előtt az egyik gyerek megjegyezte, hogy: ,, Milyen jó perec illat van!". Ezt a kijelentést a perec-, kenyérkészítéssel kapcsolatos kérdések sora követte, mely felkeltette a gyerekek érdeklődését a téma iránt és megegyeztünk, hogy az elkövetkező héten több dolgot próbálunk megtudni a kenyérkészítésről.

Bővebben »Halottak napjának ünnepe az óvodában (II.rész)

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

A gyermek nagyon mélyen átél mindent. Minden öröm, minden találkozás, minden felfedezés, a gyermek szemében láthatóvá válik. A gyermek megtapasztalja és mindig újból átéli a veszélyt, a fenyegetést, a törékenységet, amelyet az élet tár elé. Például: látja, hogy egyes dolgok eltörnek, tönkremennek. Azt is észreveszi, hogy a virágok elhervadnak, vagy egy állat elpusztul. Elõfordulhat, hogy az édesanya beteg lesz, vagy egy barát meghal. Ezek az esetek a gyereket megrendítik.

Bővebben »A projektmódszer, mint szocializációs lehetőség

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Óvodánkban gyakran alkalmazott módszer a projektmódszert, mert az idők során igen alkalmasnak bizonyult a különböző témák feldolgozásában. A gyerekek a projektmódszer alkalmazása folyamán nagyon aktívak, örömmel jönnek az óvodába (a témával kapcsolatban talált anyagokkal) és sokkal több új információt sajátítanak el, melyek nem felejtődnek el hamar, hanem tartósak.

Bővebben »Farsang az óvodánkban

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

Minden évben a február, a mulatság hónapja. Ilyenkor tartjuk a farsangi bálunkat. Sok éven keresztül délelőtt - zárt körben - csak a gyerekeknek tartottuk. Már egy jó pár éve délutánonként, a szülők számára is nyitott rendezvényünké tettük. Ez számukra is fontos, mivel szívesebben töltik gyermekükkel az időt, egy kis szórakozással egybekötve. Sokszor kérik is, hogy milyen jó lenne belelátni az óvoda életébe, mit is csinál a gyermekük a csoportban. Ilyenkor egy kis ízelítőt kapnak ebből is.

Bővebben »Óvodai kirándulás

Bükk Kincsei Napköziotthonos Óvoda, Cserépváralja - 3417

A kicsinyke óvodánk a kevéske gyermek létszám ellenére is, minden évben elszokott menni június - július környékén egy nap kirándulni. 2010-ben Nyíregyházára a Vadasparkba jutottunk el.

Bővebben »Bölcsődei csoport az óvodában

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

Csorváson a Bocskai utcai ovi bölcsődei csoportja vagyunk. Feladatunk a három év alatti gyerkőcök ellátása. Jelenleg 12 apróság jár hozzánk. Az ovival együttműködve annak rendezvényein részt veszünk, és természetesen vannak saját rendezvényeink is.

Bővebben »Kézműves műhely a Patakparti Óvodában

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Minden kisgyermek érzelem vezérelt, őszinte, szárnyaló képzeletű, ezért a művészetek, melyek az érzelmek felől közelítik meg a világot, különösen alkalmasak a kisgyermekek tanítására, nevelésére. Az önkifejezés közben olyan alapkészségek fejlődnek, amelyek a kommunikációhoz, befogadáshoz, alkotáshoz, a tág gondolkodáshoz szükségesek, mindeközben a tevékenység által fejlődnek finommotorikus képességeik, szem-kéz koordinációjuk.

Bővebben »Lovacska - projekt

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Az állatok a gyerekek kedvencei, sokat érdeklődnek irántuk, utánozzák hangjukat, mozdulataikat. A háziállatokról tanultunk, amikor egyre inkább észrevehető volt a gyerekek nagyfokú érdeklődése. Nagyon sokat beszéltek a lovakról, képeket nézegettek, szerepjátékokat játszottak. Ekkor gondoltuk úgy, hogy a ló témáját feldolgozhatnánk egy "projekt" keretein belül.

Bővebben »"Sárgul már..." - őszi óvodai séta

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Az "Elvarázsolt Házikó" óvoda a szamosújvári park mellé épült. Kinézve az ablakon gyönyörködhetünk a fákba, levelekbe és mókuskákba. Minden évszakban megfigyelhetjük a természetben végbemenő változásokat, megfigyelhetjük az évszakok jellegzetességeit.

Bővebben »Szent Erzsébet ünnepére való óvodai előkészületi gyakorlatok

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Az óvodai év során itt nálunk a katolikus óvodában sok ünnepet megtartunk. Ide tartozik a születésnap, az egyházi év ünnepei, bizonyos szentek ünnepei: Szent Márton, Szent Miklós és a csoport védőszentjének ünnepe, a mi esetünkben Árpád házi Szent Erzsébet.

Bővebben »Együttlét a mindennapokban

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Szociális környezetben a társas érintkezésre mindenkinek szüksége van a normális-egészséges alkalmazkodáshoz, hiánya, vagy elvonása elbizonytalanít, feszültséget kelt, befolyásolhatóvá teszi az embert.

Bővebben »Nézelődik a káposzta, körülötte minden már puszta... - játékok zöldségekkel

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Kányádi Sándor Nézelõdik a káposzta címû verset ismételgetve játszódtunk a zöldségekkel. Igen, mert az Elvarázsolt házikó óvoda életében a gyümölcshetet követi a zöldséghét. Ezen a héten, hasonló módon a gyümölcshéthez, játszunk, színezzük, csoportosítjuk, fessük a zöldségeket. Becsukott szemmel meg is kóstolgatjuk õket és ügyesen ki is találjuk ki mit evett.

Bővebben »"Mikulás, Mikulás, öreg Mikulás"

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Öreg, nem öreg mi akkor is várjuk. Az Elvarázsolt házikó két magyar csoportja, December 6 - án egybegyűl, ünnepélyesen felöltözve, kipirult arcal és csillogó szemekkel várja a Mikulást. Énekelünk, verset mondunk, hivógatjuk, hallgatjuk jön-e már. Nem jön...

Bővebben »Karácsonyra készülődve az óvodában

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Eltelt a várva várt Mikulás ünnepe, a gyerekekhez eljött a Mikulás, megkapták ajándékaikat, sokan már el is felejtették, de az ügyes viselkedés, a déli alvás, az ebéd megevése még mindig tart. Vajon miért?

Bővebben »Reggeli talalkozó az Elvarázsolt házikó Óvodában

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

 

Egy,kettő,három,négy
Kicsi cipő hová mész?

 

Bővebben »"Volt egyszer, hol nem volt..." - óvodanapok

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Volt egyszer az óvodánkban egy nagy ünnepély, éspedig a mi gyönyörű és "elvarázsolt" óvodánknak a napjai "Az óvodanapok". Egy héten át sokszínű tevékenységek zajlottak, de az egyik különösen elnyerte a gyerekek, szülők és vendégek tetszését. Melyik is lehetett ez a tevékenység?

Bővebben »"Lipem , lopom a szőlőt" - szüreti bál az óvodában

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

A címből kiindulva félreérthető ezen tevékenység nevelő jellege egy óvodai csoportban, ugyanis lopni nem szoktuk és sem erre nevelni a gyerekeket nem a célunk. De mégis egy hideg, ködös októberi pénteken „liptük - loptuk" amit csak tehettünk, de legfőképp szőlőt a „Csősz" játékban. Ugyanis ez a játék volt a csoportban megrendezett "Szüreti bálnak" a fő témája:

Bővebben »Drámapedagógia óvodai csoportunkban

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Óvónői szemmel, azért tartom fontosnak a drámajáték alkalmazását, mert fejleszti a gyerekek beszédkészségét, kapcsolatteremtő, valamint koncentrációs képességét, mozgáskoordinációját, fantáziáját, az érzelmi azonosulás kvalitását és az ok-okozati összefüggések felismerését.

Bővebben »Alma, alma piros alma..., avagy gyümölcshét az oviban

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Ősz van mindenhol, a falvakban, a városokban, kint a parkban és bent az óvodában. Ősz van az "Elvarázsolt Házikó" óvodában is. Hideg, ködös és esős az ősz, de mi mégis örülünk a gyerekekkel az ősznek. Merthogy érdekes, színes és gazdag. Érdekes, mert egyszer süt a Nap, egyszer esik az eső, színes, mert a levelek gyönyörű színekben pompáznak és gazdag, mert nagyon sok gyümölcsöt érlel: almát, szilvát, körtét, diót, szőlőt.

Bővebben »Adventi előkészületek az óvodánkban

Erdei óvodák, Budapest - 1213

Óvodánkban az adventi készülődés keretében munkadélutánt szervezünk, ahol a karácsonyi vásárra különböző adventi koszorúk, kopogtatók, díszek és egyéb tárgyak készülnek az óvó nénik, anyukák, nagymamák szorgos kezei által.

Bővebben »Miért szerettem az óvodánkat?

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

Kun Evelin vagyok, 17 évvel ezelőtt ballagtam el a Bocskai utcai óvodából, de még mindig emlékszem arra a napra, amikor először léptem át az óvoda kapuját. 

Bővebben »Szelektív hulladékgyűjtés az óvodánkban

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Óvodai helyi programunk egyik legfontosabb alapelve a környezet szeretetére, tudatos óvására való nevelés. Ezen belül elsődleges célunk a szelektív hulladékgyűjtés fontossága, felhívni a gyermeke, családok figyelmét és megtanítani a különböző hulladékok külön gyűjtésére, az újrahasznosítás lehetőségeire, a környezet ezáltali leghatékonyabb óvására.

Bővebben »Micimackó csoport kirándulása

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Házi állatok: Aranyosak, szőrösek vagy pikkelyesek, olykor csupaszok vagy tollasak. Kicsik, nagyok vagy ló méretűek. Szóval sokfélék lehetnek.

Bővebben »Az én óvodám!

Erdei óvodák, Budapest - 1213

"A legjobban az udvaron szeretek játszani: hintázni, a barátaimmal homokozni. Ha nem tudunk kimenni az udvarra, akkor a csoportban szívesen rajzolok, és társasozom a barátaimmal, vagy a babaszobában, -konyhában tevékenykedünk."

Bővebben »Szüreti vígasság a Lurkó Kuckó Óvoda szervezésében

Lurkó Kuckó Óvoda, Őrtilos - 8854

A szülők és település lakóinak bevonásával immár 6. alkalommal szervezzük a szüreti programot. A meghirdetett felvonulás és szüreti tánc mellet az idén újdonság volt, hogy hordófestési verseny is hirdettünk, az elkészült festett hordókból kiállítást rendeztünk.

Bővebben »Évzáró kerti parti az óvodánkban

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

Immáron több éves hagyományra vezethetjük vissza az óvoda évzáró ünnepségét, a gyerekek, szülők és pedagógusok által is várva várt Kertipartit. Az év utolsó nevelési napján a gyerekek délelőtt sorversenyeken vesznek részt, kora délután pedig érkeznek a vállalkozó kedvű szülők kis csoportjai, akik az óvoda udvarán kialakított tűzrakóhelyeken bográcsokban elkezdik a gulyásfőzés előkészületeit.

Bővebben »Az én óvodám!

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

"A rajzon én görkorizom a tornateremben. Mellettem áll Orsi néni, aki éppen int a kezével, hogy álljak meg. Nagyon szeretek görkorira járni és szeretem Orsi nénit, mert olyan szép hangja van..."

Bővebben »Karácsony az óvodánkban

Bükk Kincsei Napköziotthonos Óvoda, Cserépváralja - 3417

Szeptemberben amikor a kis lurkók visszajönnek a nyári szünetről, először is az új kis ovisokkal ismerkednek meg. Összebarátkoznak (habár ez nálunk nem nagy gond, ugyanis a kis létszám, és a falu kicsinysége miatt, mindenki ismeri egymást), a nagyobbak segítenek nekik beilleszkedni, megmutatnak nekik mindent. Pátyolgatják őket. Ilyenkor, hogy visszarázódjunk a mindenkori hétköznapokba csak játék és játék van. Szeptember közepétől kezdjük el a foglalkozásokat, a vers, az ének, a mondókák, mesék és persze a műsorok tanulását.

Bővebben »Anyák napja az óvodánkban

Bükk Kincsei Napköziotthonos Óvoda, Cserépváralja - 3417

Mivel a mi óvodánkban nagyon kevés a gyermek létszám ( 11 fõ), így mindig jut idõ minden egyes kisgyermekkel külön - külön is foglalkozni. Így például amikor az anyák napjára készülünk, az óvónéni a rövidebb - hosszabb versikéket egyesével tanítja be a kicsikkel - nagyokkal.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Pitypang Tagóvoda, Budapest - 1139

Kisfiúnk 2011.telén kezdte meg ovis „pályafutását" a Budapest, XIII. kerület (Angyalföld) Pitypang Tagóvoda intézmény keretein belül.

Bővebben »Óvodánkról

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

Óvodánk a csorvási ÁMK egyik intézményegysége. Az óvoda két épületben, eltérő adottságokkal, más tárgyi és személyi feltételekkel igyekszik megfelelni a környezet elvárásainak, (szülők, iskola) nem elhanyagolva a gyermekek érdekeit, figyelembe véve személyi és életkori adottságait. Két telephelyen, de egy közös program szerint dolgozunk.

Bővebben »Gyermeknap a Mosolygó Óvodában

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

2012. májusban az eddigi hagyományoktól eltérően, egy péntek délután a szülőket is meghívva tartottuk a Gyermeknapot. A rendezvény a gyermekek és a szülők körében is nagyon sikeres volt, egy igazán kellemes délutánt tölthettek együtt a családok.

Bővebben »Óvodánk bemutatása

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

Tatabánya szívében, Újvárosban, lakóházak között, egy iskola és a piac szomszédságában áll a Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely. Hat csoporttal működik az óvoda, immár 56 éve.

Bővebben »Színes napok az óvodában

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Október végét mutat a naptár. Ilyenkor minden szürke, ködös, hideg. Mégis az „Elvarázsolt Házikó" óvoda színes. Csak úgy pompázik sárga, piros és kék (az alapszínek) színekben. Mitől ilyen színes? Mitől ilyen pompás?

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Legelőször, amikor a nagyobbik gyermekünk töltötte be a három évet és óvoda választás elé kerültünk, nagyon sok szempontot vettünk figyelembe.

Bővebben »Mikulástúra a Micimackó Óvodában

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

A világon mindenhol december 6-a Miklós napja, melyet talán a gyerekek várnak a legjobban. Ilyenkor az ablakokba helyezett kitisztított cipőkbe szaloncukrot vagy kisebb édességekből és déligyümölcsökből álló piros csomagot tesz a Mikulás.

Bővebben »Óvodánk bemutatása

Pitypang Tagóvoda, Budapest - 1139

Óvodánk a 13. kerületben, sűrűn lakott lakótelepi házak szomszédságában épült 2010-ben, esztétikus, a mai kor követelményeinek megfelelő, gyermekbarát kialakítású épületben.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Tetszik nekünk a Nardini napközi, hiszen a második gyerekünket is ugyan ide írattuk. Szeretjük a Nardini napközit, mert felkészíti a gyerekeket arra az életre, ami a napköziből kikerülve vár rájuk.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Nagyon szerencsés szülőnek tartom magam, hogy gyermekeim által immár harmadik alkalommal kezdhettük meg az idei év szeptemberében az óvodát.

Bővebben »Az aratás hálaünnepe a Nardini óvodában

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Egy óvodai tanév folyamán az első vallásos ünnep az aratás hálaünnepe. Ez az ünnep magába foglalja a természetben átélt tapasztalatokat, mint amilyen a növekedés, gyümölcshozás, beérés, aratás és a hála a termésért. A világ és az élet kapcsolatba lép minden dolgok teremtőjével, Istennel.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Eszterlánc Napközi Otthonos Óvoda, Polgárdi - 8154

Már a kezdetekkor megtetszett a Polgárdiban működő Eszterlánc Napközi Otthonos Óvoda, mivel nehezen barátkozó fiamat olyan szeretettel és családias légkörrel fogadták, hogy szinte nem is kellett beszoktatni az új közösségbe.

Bővebben »Lehullni és elmúlni - halottak napjára való ráhangolódás (I. rész)

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Az Õszi évszak vége felé átalakul a természet. A gyermek fokozatosan megtapasztalja, hogy a nappalok rövidebbek lesznek - a levegõ hûvösebb lesz, a madarak elvándorolnak - a virágok elhervadnak, a falevelek lehullnak - minden kopár lesz.

Bővebben »Budapesti óvodai kirándulás

Vécsi Kisvakond Óvoda, Vécs - 3265

Óvodánk életében mindig örömteli, várva várt esemény mikor kirándulni megyünk. Nagyon sok a hátrányos helyzetű kisgyermek, akiknek esélyük sincs, hogy a családdal együtt bárhová is elmenjenek.

Bővebben »Sokszínű, őszi programok az óvodában

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

A csoportok kihasználva a kora őszi jó időt közelebbi és távolabbi helyekre szerveztek kirándulásokat.

Bővebben »Szent Márton legendája a Nardini óvodában

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Az óvodai tanév folyamán a vallásos nevelés keretében, nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a szentek életének megismertetésével, olyan példaképeket állítsunk a gyerekek elé, akik példájukkal irányt mutatnak az Istennel való személyes találkozásra. Így már a tanév elején megismerkednek Szt. Márton, Szent Erzsébet, Szt. Lúcia életével, valamint Szt. Miklós legendáival. Ezek a szentek mintegy előkészítik a gyerekeket a karácsony lényegének megértésére. Mindannyian embertársaik és Isten iránti szeretetükben tűntek ki.

Bővebben »Patakparti ovis a gyerekem!

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Ajka városában már hosszú idő óta nagyon jó híre van az óvodának. Bár az összevonás óta Ajka óvodái egységes nevelési program és elvek alapján működnek, a Patakparti óvoda megőrizte értékeit.

Bővebben »Tök jó nap!

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

Az ősz kincsei, a gyümölcsök, zöldségek és különböző termények nagyon sok lehetőséget adnak változatos tevékenységekre, többek között jó játékra is. Minden évben hagyományként a csoportokban töklámpások és terménybábok készülnek ilyenkor ősszel.

Bővebben »Óvodánk bemutatása

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

A Bercsényi Utcai „Kincskereső" Óvoda Csongrádon a Piroska városban, családi házas beépítésű övezetben található. Az óvoda 4 csoporttal működik.

Bővebben »Autómentes nap a Micimackó Óvodában

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

Az autómentes nap közlekedés-környezetvédelmi kampánya a fenntartható közlekedés ösztönzésére, a gépkocsi használat helyett más közlekedési módok (kerékpározás, gyaloglás, közösségi közlekedés) népszerűsítésére törekszik. Fontos, hogy a gyerekeket tudatosan neveljük környezetünk megóvására és fontos, hogy megmutassuk nekik azt, hogy ezt milyen kis lépésekkel is megtehetik.

Bővebben »Nyári élet az óvodában

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Az óvodai „NYÁRI ÉLET" június-július és augusztus hónapokban is, érdekes és változatos tevékenységeket tartogat a gyerekek számára. Kifejezetten izgalmas az élet az oviban így nyáron is, hiszen reggel mindjárt az udvaron lehet kezdeni a játékot, a pihenésen kívül szinte az egész napot a szabadban töltik a gyerekek.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Nagyon szeretjük a Nardini Napköziotthonban, azt hiszem a legjobb választás volt a gyerekeim számára. Mindkét kislányom ebbe az óvodába jár a nagyobbik most már harmadik éve a kicsike pedig második éve.

Bővebben »Óvodánk bemutatása

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

Óvodánk 6 csoporttal működő önkormányzati intézmény. 13 óvodapedagógus ( ebből 8 fő másoddiplomás, a többiek felső fokú végzettségűek ) és 7 szakképzett dajkával gondoskodunk nap, mint nap 162 gyermek egészséges fejlődéséről legjobb tudásunk szerint.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Vécsi Kisvakond Óvoda, Vécs - 3265

Összefoglalva röviden és tömören:
- a jó közösség,
- a felkészült pedagógusok
- a megfelelő háttér ahol gyermekeink sokat tanulhatnak.

Bővebben »Az én óvodám!

Napközi Otthonos Óvoda, Bucsa - 5527

Kiss Zoltán Máté a nevem és 5 éves vagyok. A bucsai óvoda Cica csoportjába járok. Már nagyon vártam, hogy Nagycsoportos legyek.

Bővebben »Gyermeknap az óvodában

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

A Gyermeknap a világ sok országában ünnepnap. A Nemzetközi Gyermeknap megünneplése Törökországból ered. Magyarországon 1931-től ünneplik (akkor még Gyermek Hétnek hívták), 1950 óta már csak egy napig tart és május utolsó vasárnapján tartják.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

Még élénken emlékszem 2010 szeptemberére amikor kislányom elérte a 3 éves kort és a bölcsődéből átkerült a Micimackó Óvodába. Izgalommal teli várakozással voltunk, hiszen éppen hogy beilleszkedett, megszeretett egy közösséget, rögtön egy másikban találta magát.

Bővebben »Kirándulás Börgönd pusztán

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

Minden évben szervezünk, a szülőkkel együtt, csoportkirándulást. Ezzel a csoporttal először, mikor még kicsik voltak, Tatára mentünk kisvonattal. ott, úgy érzem nagyon jól összecsiszolódott a csoport. Barátságok kötődtek szülők között, illetve jókat beszélgethettünk mi óvónénik is a szülőkkel kötetlenül. Így nem is volt kérdés az év végi kirándulás. Egy picit már messzebbre, de hasznos időtöltéssel fűszerezve.

Bővebben »Föld napja a Patakparti Oviban

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

1970. április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató mozgalmat indított el a Föld védelmében. Azóta a diákból az alternatív energiaforrások világhírû szakértõje lett. Már mozgalmának megindításakor több mint 25 millió amerikai állt mögé, ma pedig szinte az egész Földre kiterjed az általa kezdeményezett mozgalom. Ezernél több szervezet vesz részt benne. A FÖLD NAPJA célja, hogy tiltakozó akciókkal hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Magyarországon 1990 óta rendezik meg.

Bővebben »Az én ovim!

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Szőcs-Gazdi Anna a rajz elkészitője, aki szeretné megosztani veletek, hogy miért szeret a Nardini Napközibe járni. Anna 6 éves és a Szent Ferenc csoportban jár.

Bővebben »Óvodánk bemutatkozása

Szűrcsapó Óvoda Szombathely, Szombathely - 9700

Óvodánkba jelenleg 216 kisgyermek jár, nyolc vegyes szervezésű csoportba. Hivatásunkból adódóan minden nevelési területen megteremtjük annak lehetőségét, hogy a picik önmagukhoz mérten fejlődjenek. Hisszük és valljuk, hogy nevelő munkánk kizárólag a családokkal való szoros együttműködéssel lehet eredményes.

Bővebben »Az én óvodám!

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

A rajzot Ficzi Viola készítette és ő mesélte el miért szereti a Nardini Óvodát. Viola 6 éves és a Szent Erzsébet csoportba jár.

Bővebben »Terápiás kutya a Patakparti Óvodában

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Az Állatok Világnapjához kapcsolódóan a Patakparti óvoda közel 120 óvodása látta vendégül Alízt, a terápiás belga juhászkutyát, és kiképzőjét, Kissné Laczay Ágnest.

Bővebben »Az én óvodám!

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

A rajzot Bartha Krisztián készítette és ő mesélte el miért szereti a Nardini Óvodát. Krisztián 6 éves és a Szent Erzsébet csoportba jár.

Bővebben »Bemutatkozik az Elvarázsolt Házikó Óvoda

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Hol volt, hol nem volt... talán igaz sem volt, hogy három évvel ezelőtt még egy tömbház földszinti szűkös termeiben fogadtuk nagy szeretettel óvodásainkat, a régi 6-os számú Óvodába. Már évekkel ezelőtt vágytunk egy tágas, szép óvodára. De amint tudjuk nem elég vágyni valamire, hanem tenni is kell vágyaink megvalósításáért, ezért sok ajtón kopogtunk be, amíg végre valaki (az akkori polgármester) meghallgatta kérésünket, érveinket és gyakorlatba ültette gondolatukat. Így felépült a város sétatere szomszédságában Kolozs megye egyik legmodernebb és legszebb óvodája, amely 14 csoportot foglal magába.

Bővebben »Óvodanapok az Elvarázsolt Házikóban

Elvarázsolt Házikó Óvoda, Szamosújvár - 405300

Akár a mesékben, három napig tartott az ünneplés Szamosújváron, az "Elvarázsolt Házikó" (Căsuţa Fermecată) Óvodában.

Bővebben »Óvodás lettem a Patakparti óvodában!

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

Sokszor elképzelik a szülők, hogyan is fogják gyereküket az óvodai élethez szoktatni. Ehhez óvodánkban segítséget kaphattak a családok a júniusi ismerkedős szülői értekezleten. Az óvó nénik egyeztettek a szülőkkel az érkező gyermekek fogadásáról, hasznos tanácsokat adtak az óvodakezdésre (új napirend kialakítása, óvodás lesz a gyerekem, beszélgetés a gyerekekkel az óvodai élményekről, óvodaérettség). A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai is beszámoltak a rendezvényen munkájukról, segítségnyújtásuk lehetőségeiről a családok részére.

Bővebben »Mint egy nagy család!

Bükk Kincsei Napköziotthonos Óvoda, Cserépváralja - 3417

Óvodánk egyetlen, vegyes csoporttal működik. Itt a mindennapokat, élményeket, játékokat együtt, egyszerre élik meg a kicsik és a nagyok.

Bővebben »Miért szerettem unokáim óvodáját?

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

Igaz, én csak egy nagymama vagyok a sok nagymama közül. De szeretném elmondani az érzéseimet unokáim óvodájával kapcsolatban.

Bővebben »Dohányzás megelőzési projekt óvodánkban

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Szeretném nektek bemutatni a Nardini Napköziotthon Szent Ferenc csoportját, ahová vegyes életkorú gyerekek járnak. Én ebben a csoportban vagyok óvónő.

Bővebben »Öröm és rácsodálkozás a világra - Egy rózsa megfigyelése a Nardini óvodában

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

A Kett Módszer szemléletmódja szerint, bármilyen foglalkozás kezdetén, az óvónő elsődleges feladata - mielőtt a témát bevezetné-, hogy a gyerekeket egy benső csendre, nyugodtságra és összeszedettségre vezesse. Mindezt, csak akkor tudja megvalósítani, ha saját magában is rendet tud teremteni, mert a gyerekek hamar megérzik és átveszik az óvónő hangulati állapotát.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Bükk Kincsei Napköziotthonos Óvoda, Cserépváralja - 3417

Én nagyon szeretem a kis óvodánkat a Bükk Kincsei Napköziotthonos Óvodát!
Valamikor én is idejártam, itt tanultam meg mindent, aminek nagyon nagy hasznát tudtam venni a későbbiek folyamán az iskolában.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Eszterlánc Napközi Otthonos Óvoda, Polgárdi - 8154

Számomra már a kezdetek kezdetén, azaz a nagyobbik gyermekem bekerülésekor kiderült, milyen családias légkört sikerült az itt dolgozóknak kialakítaniuk. De nyugodtan mondhatom, ez számukra nem „csak" munka; ez az életük, a hivatásuk, és ezt természetesen a gyerekeink is érzik.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Napközi Otthonos Óvoda, Bucsa - 5527

Óvodánk kellemes hangulatú, jó kedélyű óvónők vezetésével mindent megtesz gyermekeink mindennapi mosolyáért.

Bővebben »Óvoda bemutatkozó

Vécsi Kisvakond Óvoda, Vécs - 3265

Óvodánk egycsoportos óvoda, a gyermekek a 3 évestől a 7 évesig járnak ide.

Bővebben »KITÁRULÓ VILÁG - informatika az óvodában

Ajka Városi Óvoda Patakparti Óvoda, Ajka - 8400

 

Az informatika óvodai említésekor, mint minden új kérdésben, megoszlanak a vélemények, előttünk óvodapedagógusok előtt is többféle út áll.

Bővebben »A környezetvédelemhez kapcsolódó jeles nap a Csongrád, Bercsényi u. KINCSKERESŐ óvodában

Bercsényi Utcai Kincskereső Óvoda, Csongrád - 6640

A TAKARÍTÁSI VILÁGNAP- hoz kapcsolódóan műanyag flakon, és papírgyűjtési akciót hirdettünk a tanévnyitó szülői értekezleten, majd a csoportokban a gyermekek között szeptember hónapra.
Szeptember 24-én az egész óvoda megmozdult!

Bővebben »Születésnap a Nardini óvodában

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Egy gyermekkel tudatosítani, hogy örvendünk neki, örülünk, hogy megszületett, létezik, értékes, a mi pedagógiánk lényegéhez hozzátartozik. Ennek kifejezésére, tudatosítására különösképpen alkalmat ad a gyerekek születésnapjának a csoportban való megünneplése.

Bővebben »Erdei Óvodánk bemutatkozása

Erdei óvodák, Budapest - 1213

Óvodánk Budapest XXI. kerületében, családi házas, zöldövezeti környezetben található, közel a Kis-Dunához, csendes, jó levegőjű környezetben.

Bővebben »Miért is a mi ovink, miért is a jásztelki óvoda?

Napközi Otthonos Óvodai Tagintézmény, Jásztelek - 5141

A Jásztelken működő, 30 éves születésnapjára, (egyben névadó ünnepségére) készülő óvoda, egy igazi, kis településen működő, kis közösséget kiszolgáló, a hagyományokat tisztelő és követő, a gyermekeket hagyományőrzésre buzdító intézmény.

Bővebben »Játékos ismerkedés a vízzel

Körösladányi Általános Művelődési Központ ZÖLDÁG Napköziotthonos Óvodája, Körösladány - 5516

Immár negyedik alkalommal szerveztük meg óvodánkban a vízhez szoktató programot, amelynek a gyomai Liget Fürdő volt a helyszíne. Töretlen a program népszerűsége, hiszen a kezdetektől a mai napig kb. 30 nagycsoportos korú gyermekkel valósul meg.

Bővebben »A körösladányi ÁMK Zöldág Napköziotthonos Óvoda bemutatása

Körösladányi Általános Művelődési Központ ZÖLDÁG Napköziotthonos Óvodája, Körösladány - 5516

Körösladány városa, - egy sikeres  pályázat eredményeként – szép középülettel gazdagodott .Elkészült az új központi óvoda és bölcsőde az Arany János utcában, melyet a kis lakói 2011 januárjában birtokba is vettek .A Zöldág Óvoda és Bölcsőde Körösladány legfrekventáltabb helyén épült, minden irányból könnyen megközelíthető. Közelben található valamennyi fontos szerepet betöltő épület: a művelődési ház, könyvtár, múzeum, iskola, orvosi rendelő. Nagyon hamar eljuthatnak a gyerekek a játszótérre, parkba, a csónakázó tóhoz, sőt még az erdőbe is.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Háromgyermekes édesanya vagyok. Jelenleg a középső gyermekem 4. éve az ovi tagja és a legnagyobb gyermekem is csak tavaly hagyta ott az óvoda bensőséget légkörét.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Napközi Otthonos Óvoda, Bucsa - 5527

Gyermekkorban sajátítja el az ember azokat a dolgokat, melyek a későbbi életét alapvetően meghatározza. Kettő óvodás fiacskám van, és az egyik legfontosabb dolognak az ünnepek és a hagyományok megőrzését tartom.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

Nagyon szerencsésnek tartom magunkat, hogy gyermekeink (jelenleg még csak a két nagyobbik) a
tatabányai Kodály Zoltán Óvoda Micimackó ovijába járhatnak.

Bővebben »Miért szeretem az óvodámat?

2. Óvoda, Mezőhegyes - 5820

Szeretném nektek bemutatni a mezőhegyesi 2 számú ovit, más néven az újtelepi ovit. Ezen belül pedig a Nyuszi csoportott, ahová a nagyobbik lányom is járt és a fiam pedig nagycsoportos évét tölti.

Bővebben »Miért szeretem a Mosolygó ovit?

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Amikor arra a kérdésre miért szeretem a Mosolygó ovit, ahová kisfiam jár úgy érzem sosem fogok kifogyni a szavakból...

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

Ha igazán pontos akarok lenni, akkor a cím így hangozna: Miért szerettem az óvodánkat?
Mert sajnos az a korszak már csak múlt idő......a fiam már az általános iskola padjait koptatja, immár 8.éve.....
Sok év telt el azóta, mégis sok szép dologra emlékszem vissza.

Bővebben »Nyílt fociedzés, és néhány szó arról miért is örülök, hogy gyermekem a Mosolygó oviban jár

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Szeretném megosztani Veletek, hogy kisfiam ovijában (Montessori Mosolygó Tagóvoda Kelta utca) sok-sok programmal kedveskednek nem csak gyerekeinknek, hanem nekünk szülőknek is.

Bővebben »Miért szeretem az óvodámat?

Bükk Kincsei Napköziotthonos Óvoda, Cserépváralja - 3417

Nagyon szeretem a mi kis óvodánkat: a Bükk Kincsei Napközi Otthonos Óvodát!

Bővebben »20 éves a Nardini Napköziotthon

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

2012. október 9-én ünnepeltük Nardini Napköziotthonunk fennállásának 20 éves évfordulóját. Szülők, gyerekek, meghívottak részvételével, ünnepi szentmisén adtunk hálát Istennek az elmúlt évekért, megtartó kegyelméért, gondviselő szeretetéért, amellyel nevelőmunkánkat, szolgálatunkat segítette az eltelt 20 esztendőben és köszönetünket fejeztük ki mindazoknak akik a 20 év alatt bármilyen formában támogatták óvodánkat. 1992 október 2-án, Őrangyalok napján áldották meg óvodánkat, ezért az interaktív gyermekmisében is őrangyalos témát választottunk: Rafael angyal, mint Tóbiás kísérője.

Bővebben »Márton napi lámpás felvonulás

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Szeretném Veletek megosztani, hogy kisfiam ovijában (Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda Kelta utca) minden évben látványos program a Márton napi lámpás felvonulás.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda, Budapest - 1039

Írhatnék a nevelés technikai oldaláról, hogy mennyi mindennel foglalkozhatnak a gyerekek napközben, de szerintem sokkal meghatározóbb ebben a korban az a szellemiség, ami körülveszi őket.

Bővebben »Óvoda bemutatkozás

Nardini Napköziotthon, Székelyudvarhely - 535600

Óvodánk Székelyudvarhely központjában, a ferences templom mögött található. A Mallersdorf-i Ferences Nővérek alapították 1992-ben, és szerzetesrendünk alapítójáról, Dr. Paul Josef Nardiniról nevezték el.

Bővebben »Az én óvodám!

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

A képet Zentai Luca készítette és írta le miért szereti a Micimackó Óvodát. Luca 5 éves és a Micimackó Óvoda Malacka csoportjába jár.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephely, Tatabánya - 2800

Gyermekeink életében nagyon fontos a biztonság, az állandóság, az egészséges környezet. Otthon minden gyermeket szülői szeretet, barátságos környezet vesz körül. Ebből a környezetből visszük el gyermekeinket 3 éves korban az óvodába és szeretnénk tudni, hogy ott ugyan az a figyelem, szerető gondoskodás, biztonság veszi őket körbe.

Bővebben »Óvoda bemutatkozó

Bükk Kincsei Napköziotthonos Óvoda, Cserépváralja - 3417

1973 szeptember 1-én nyitottam meg a kapumat. Azóta változó létszámmal járnak ide gyerekek.

Bővebben »Óvodánk bemutatkozása

Jó Pásztor Katolikus Óvoda, Salgótarján - 3100

Salgótarján belvárosában 3 csoportban jelenleg 67 kisgyermek tölti mindennapjait óvodánkban. Az óvodánkban dolgozó nevelőtestület összeszokott közösséget alkot, ahol szakképzett óvodapedagógusok és dajkák hittel, lelkesedéssel, magas színvonalú nevelő- és fejlesztő munkával dolgoznak a gyermekekért.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Mesevár Napközi Otthonos Óvoda, Felsőpakony - 2363

A felsőpakonyi Mesevár Óvoda festői környezetben található. A falunkat erdő veszi körül, ahova rendszeresen eljárnak kirándulni, gyűjtögetni. 5 csoportban várják a gyerekeket, hatalmas, jól felszerelt tornaterem, gyönyörűen karbantartott udvar várja minden nap a gyerekeket.

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

Csorvási Óvoda és Bölcsőde (Bocskai u), Csorvás - 5920

Balassa Nándorné vagyok. 3 fiú gyermekem van. A legidősebb 13 éves lesz, a középső 10 a legkisebb 6 éves nagycsoportos óvodás. Mindhárom gyermekem a csorvási Bocskai utcai óvodába járt...

Bővebben »Miért szeretem az óvodánkat?

2. Óvoda, Mezőhegyes - 5820

A mi ovink Mezőhegyesen található, a 2. számú óvoda, csupa zöld környezetben, egy csendes kis utcában. A termei gyönyörűek, korszerűek, az udvara tágas, telis-tele játékkal. Az óvonénik és a daduska nénik pedig nem csak kedvesek, barátságosak, és fáradhatatlanok, hanem tele vannak ötletekkel, amivel még jobbá varázsolják a napokat.

Bővebben »Őszi kirándulás Őrtiloson

Lurkó Kuckó Óvoda, Őrtilos - 8854

Őrtilos határában gyönyörű erdő húzódik, ahová minden évszakban ellátogatnak az óvodások, közelről megtapasztalva a természet évszakonkénti változásait.

Bővebben »Egészségnevelési hét a Lurkó Kuckó Óvodában

Lurkó Kuckó Óvoda, Őrtilos - 8854

2012. január 23-27. között Egészségnevelési hetet tartottak az õrtilosi Lurkó Kuckó Óvodában sok-sok témával, színes programmal, sok mozgással, mesével és vendégekkel tarkítva, a szülõkre is gondolva.

Bővebben »Az őszi ünnepkör népszokásai a tési óvodában

Tési Napsugár Óvoda, Tés - 8109

Az őszi jeles napjaink megünneplésének keretében a Mihály-napi és a Márton-napi népszokások, néphagyományok mellett a szüreti népszokásokkal találkozhattak óvodásaink.

Bővebben »Ismerkedjünk meg népi mesterségeinkkel!

Tési Napsugár Óvoda, Tés - 8109

A haza, a szülőföld, a szűkebb és tágabb környezetünk megismerése, annak múltjának és jelenének közös játékos megélése fontos alapot ad gyermekeink érzelmi, erkölcsi, közösségi nevelési céljainak megvalósításához.

Bővebben »Néphagyományőrzés és -ápolás a tési Napsugár Tagóvodában

Tési Napsugár Óvoda, Tés - 8109

„Mindenki keresi, kutatja a gyökerekhez vezető, tiszta forráshoz irányító utakat, vagy legalábbis a sivárnak tűnő hétköznapok elviseléséhez erőt adó szellemes gondolatokat."
Ismeretlen szerző tollából.

Bővebben »Madárbarát Óvodai cím elnyerése

Tési Napsugár Óvoda, Tés - 8109

Az állatok szeretetére, védelmére nevelés helyi óvodai programunk fontos része. Hiszem, hogy ennek a sürgetõen megoldandó kérdésnek nem elsõsorban törvényi szabályozással, szankciókkal, hanem a felnövekvõ ifjúság tudatos nevelésével tehetünk eleget. Minden pedagógus közös felelõssége egy olyan nemzedék felnevelése, akik harmóniában és szeretetben tudnak élni környezetük élõlényeivel.

Bővebben »A Napsugár Tagóvoda bemutatása

Tési Napsugár Óvoda, Tés - 8109

Óvodánk a Bakony legmagasabb településén, Tésen a bakonyi szélmalmok "hazájában" található. A Tés község csodálatos fekvése, páratlan természeti adottságai, panorámája, levegője, növény és állatvilága, jó alapot adnak óvodánk nevelési, oktatási célkitűzéseinek megvalósításához.

Bővebben »Környezetvédelmi program - Madarak és Fák napja alkalmából

Lurkó Kuckó Óvoda, Őrtilos - 8854

Óvodánk, az õrtilosi Lurkó Kuckó Óvoda, ötödik alkalommal szervez gyermektalálkozót Madarak és Fák Napja alkalmából Õrtilos-Szentmihályhegyen, a Vízitúra-bázison, ahol Csurgó térség és a szomszédos települések óvodái, közel 400 óvodás és az õket kísérõ felnõttek vesznek részt.

Bővebben »Kecskealakoskodó - Farsangi népi játék

Lurkó Kuckó Óvoda, Őrtilos - 8854

Az alábbi farsangi népi játékot Tóthné Iváncsics Gyöngyi (Lurkó Kuckó Óvoda, Õrtilos) állította össze.

Bővebben »

Az óvodás gyermek »

Környezeti nevelés »

Sport óvodáskorban »

Enneagram »

Érzelmi nevelés »

Tanulás - csak játékosan! »

Gyermekrajz »

Színterápia »

Kulturális nevelés »

Gyermekpszichológia »

Logopédia, beszédfejlődés »

Fejlesztőpedagógia »

Gyermeknevelés »

Zenei nevelés »

Jobbkezes vagy balkezes? »

Viselkedések, temperamentumok »

Asztrológia »

Családi történetek »


Óvodában, közösségben »

Óvodás leszek! Óvodakezdéshez tanácsok »

Panka óvodába megy! (szülői blog) »

Óvodai jelentkezés, beiratkozás »

Óvodai kirándulások »

Iskolakezdés - Leggyakoribb kérdések »

Óvodai nevelés »

Óvodai élet »


Szerves műveltség »

Szerzők, könyvek, szellemi nagyjaink »

Magyar ház »

Aranyalma Páros »

Viselet, öltözködés »

Ünnepeink az évkörben »

Baranta »

Népi játékok »

Jeles napok »


Egészséges óvodáskor »

Felső légúti betegségek »

Lúdtalp, bokasüllyedés, egészséges gyermekláb »

Adj neki sok gyümölcsöt, zöldséget! »

Hőségriadó! »

Homeopátia »

Gyermekgyógyászat »

Táplálékérzékenység, allergia »

Egészségmegőrzés télen »

Gyermek fogápolás »

Táplálkozás: egészségesen! »

Sóterápia »

Bach-virágterápia »

Milyen a jó gyerekcipő? »

Természetgyógyászat »


Kreatív sarok »

Gyerekzsúrok »

Találós kérdések »

Pipalisták »

Visegrádi Palotában gyerekkel »

Játékok - amikre nyáron van igazán idő! »

Vidám tél! »

Szent György hava: a sárkányos hónap! »

Lakásdíszek - Kreatív húsvét 2. »

Kreatív Tavasz »

Húsvéti tojások - Kreatív húsvét 1. »

Kreatív sarok - újrahasznosítás! »

Barkácsolós játékok »

Kreatív nyár »

Kreatív Arcfestés - állatminták »

Kreatív Iskolakezdés »

Farsangi jelmezek »

Rajzolgatós játékok »

Mozgolódós játékok »

Alkossunk ősszel is! »


Aktuális témáink

Lakásdíszek - Kreatív húsvét 2. »

Kreatív Tavasz »

Húsvéti versek - locsolóversek »

Húsvéti receptek »


ÓVODALÁNC óvodák írásai

Óvodalánc hírek »

Zenei nevelés óvodáinkban »

Egészséges életmódra nevelés »

Márton nap az óvodákban »

Ősz az óvodákban »

Adventi készülődés óvodáinkban »

Környezeti nevelés az óvodákban »

Mikulás várás óvodáinkban »

Víz világnapja az óvodákban »

Anyák Napja szép ünnepére... »

Farsang az óvodáinkban »

Madarak és fák napja - május 10. »

Óvodák születésnapja és óvodások születésnapja »

Óvodalánc ovik: szülők az óvodákról :) »

Mesterségek az óvodáinkban »

Hagyományőrzés az óvodában »

Sport az óvodáinkban »

Húsvétra készülődés óvodáinkban »

Mese az óvodáinkban »

Játék óvodainkban »

Művészeti nevelés óvodáinkban »

Dajkának, dadusnak lenni jó! »

Nemzeti ünnepeink »

Állatok világnapja az óvodákban »

Óvodai ballagás, évzárók »

Szüret és vásár az óvodában »

Közösségépítés az óvodák irányításával »

További írások »

Óvoda bemutatkozók »

Óvodalánc óvodák írásai »

Óvodalánc óvodák gyermekrajzai »